Nagyon számít ránk a Lada!

Megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Csaknem harmadával csökkent az idén az orosz gyártású gépkocsik exportja – közölte szerdán az egyik orosz internetes hírportál. A megoldás az európai terjeszkedés lehet, ennek egyik bástyájának Magyarországot szánja a Lada gyártója.

Az avtodrive.com adatai szerint 27 százalékos volt a visszaesés. A Levada Központ orosz kutatóintézet szakértői az orosz gépkocsik iránt Független Államok Közössége piacán csökkent kereslettel magyarázzák a kialakult helyzetet.

Lada Kalina

Lada Kalina

Az AvtoVAZ orosz autógyár ugyanakkor csaknem kétszeresére akarja növelni termékeinek külföldre szállítását – emlékeztetett a hírportál. Az általa megkérdezett elemzők szerint nem megvalósíthatatlan az elképzelés, ha a Togliattiban lévő gyárnál jó reklámcégeket vonnak be az eladások növelése érdekében folytatott kampányba, és a legnépszerűbb modellekre jól átgondolt árengedményeket és akciókat hirdetnek meg

A cégnél közölték, hogy termékeik számára Csehország és Magyarország a legfontosabb piacok, és ennek megfelelően egy sor szerződést írtak alá ottani partnereikkel. Az orosz állam pedig támogatást nyújt az exporttervek megvalósításához.

Kocka Lada Kalina 2107

Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő korábban fontos tényezőnek nevezte a rubel erősödésében az export növelését  – emlékeztetett az avtodrive.com portál. Az AvtoVAZ-nál úgy gondolják, hogy az orosz nemzeti fizetőeszköz árfolyamának csökkenése vonzóbbá teszi az orosz termékeket az európai vásárlók számára.

Vesta, a legjobban várt Lada

Vesta, a legjobban várt Lada

Bo Andersson, az AvtoVAZ vezérigazgatója június közepén jelentette be, hogy ősszel felújítják a Lada személyautók forgalmazását Európában. A szállításokat szeptember-októberre tervezik, és először Magyarországot, valamint Csehországot célozzák meg lesz.

hirdetés

Lada Vesta concept

Hamarosan a márka új üdvöskéje a Lada Vesta is megérkezik. A friss formatervvel és modern műszaki tartalommal rendelkező modellt ősztől kezdik gyártani és várhatóan az olcsó családi autók komoly kihívója lehet.

Lada Vesta műszerfal

A Lada az egyik legnépszerűbb márka volt Magyarországon a kádári időkben, sokan máig nosztalgiával tekintenek az elnyűhetetlennek tartott autókra. A rendszerváltás után fejlesztések híjján azonban jelentős lemaradásba kerültek a nyugati importtal szemben és kiszorultak a kelet-európai piacról.

Lada Granta

A Renault támogatásával fejlesztett új modelljeik azonban ismét versenyképesek lehetnek és legfőképp a szintén Renault-érdekeltségbe tartozó Dacia különböző típusainak jelenthetnek konkurenciát, vagy épp alternatívát.

Lada Kalina Cross

A legnagyobb orosz autógyár vezetője azt is közölte, hogy az új magyar és a cseh importőrökkel már aláírták a szerződést. Az AvtoVAZ 2014-ben mindössze 1500 autót értékesített külföldön.

MTI – energiaoldal.hu

 

Kapcsolódó cikkeinkMegosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?