Tönkreteszi az ételeket a növekvő szén-dioxid szint?

Megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


Ahogy a szén-dioxid szintje világszerte növekszik, a termések úgy veszítenek létfontosságú tápanyag-értékükből – figyelmeztet egy új, élelmiszer-vizsgálati jelentés, amelyről a Health Day számol be.
Az új elemzés keretében azt vizsgáltak, hogy a szén-dioxid szint növekedésének hatására az olyan alapvető élelmiszerek, mint a búza, a rizs, a kukorica, a bab vagy éppen a borsó mennyire tartják meg értékes tápanyagaikat.

hirdetés

A vizsgálat keretében az említett élelmiszereket olyan mennyiségű szén-dioxidnak tették ki, amekkora a szakemberek előrejelzése szerint 2050-re várható a légkörben.

Az eredmények azt mutatják, hogy mintegy 30 év múlva jelentős mértékben fog csökkenni az olyan hasznos tápanyagok aránya, mint a cink vagy a vas. A kérdés azért fontos, mert a vitamin-és ásványianyag-hiány már ma is kétmilliárd embert érint a világon. Az ennek betudható betegségek hiánya pedig már hatalmas méretűre nőtt, különösen a fejlődő országokban.

OPH

Kapcsolódó cikkeink



Megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?