7 dolog, ami koszosabb a WC-nél

Azt szinte mindenki tudja, hogy a WC használata után kezet kell mosni. Azonban gondolta volna, hogy a mobiltelefon, a grillsütő, a konyhai szivacs vagy a fogkefe több baktériumot tartalmaz, mint a WC-ülőke? A Fox News cikke ezúttal összegyűjtötte azokat a tanácsokat, amivel elkerülheti az ebből fakadó fertőzéseket.
Tízből kilenc mobiltelefon tartalmaz valamilyen betegséget okozó baktériumot. Hiszen gondoljon csak bele, szinte mindenhova magával viszi: a tömegközlekedési eszközökre, a munkahelyre, de akár még a fürdőszobába is, ehhez képest keveseknek jut eszébe néha megtakarítani készülékét.

Használjon ehhez olyan fertőtlenítő kendőt, amely nem árt az elektromos eszközöknek.

Valószínűleg a WC-ülőkét többször takarítja, mint a grillsütőt, pedig ez utóbbi számtalan élelmiszerrel érintkezik. Fontos, hogy minden egyes használat után drótkefével és szappanos vízzel sikálja lehetőleg addig, amíg az égett felület el nem tűnik.

A WC lehúzásakor a vízcseppek magasra is felcsaphatnak, így ha ahhoz közel, nyílt területen tartja fogkeféjét, baktériumok kerülhetnek rá. Ezért a fogkefe szekrényben történő elhelyezése jó ötlet ennek elkerülésére.

hirdetés

A konyhában lévő legkoszosabb dolog valószínűleg a szivacs, ami folyton nedves és állandó kapcsolatba kerül a különböző baktériumokkal, amelyek el is szaporodhatnak rajta.

kép: bark

kép: bark

Érdemes ezért ennek tisztítására és gyakori cseréjére is figyelmet szentelni. Ide tartozik még két további baktériummágnes: a konyharuha és a vágódeszka.

Végül ne feledkezzünk meg a számítógépek billentyűzeteiről, amik szintén igazi koszfészkek. Még súlyosabb a helyzet azoknál a számítógépeknél, amiket többen is használnak, például egy munkahelyen.

Gondoskodjunk rendszeres tisztításukról és (amennyiben lehetséges) cseréjükről. A laptopok esetében ez nem is annyira könnyű, a billentyűzet kiszerelése ugyanis a legtöbb esetben csak szervizben oldható meg.

OPH – energiaoldal.hu

Kapcsolódó cikkek
Tippek: Spóroljunk a vízzel!

Egyszerűen megvalósítható, hétköznapi tippeket adunk ahhoz, hogyan tudunk anélkül takarékoskodni, hogy ez túlzott kényelmetlenséget okozna mindennapjainkban. A következő területeket érintjük: Elolvasom

Áramot termel a jövő WC-je

Kétéves fejlesztés után elkészült a szingapúri Nanyang műszaki egyetemen a világ legmodernebb vécéjének prototípusa. Az NMVT (no-mix vacuum toilet) névre Elolvasom

Fürdőszoba: megéri zöldíteni!

A víz egyre drágább, a legtöbbet pedig jellemzően a  fürdőszobában használjuk belőle. Érdemes áttekinteni, milyen módon tudjuk hatékonyabbá és környezetbarátabbá Elolvasom

Amerikai válságsztájl: menyasszonyi vécépapírruha-verseny

Vécépapír alapú menyaszonyiruha-versenyt rendeztek New Yorkban az esküvői költségek csökkentésének jegyében. A döntő helyi idő szerint szerdán volt - adta Elolvasom