Általános tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

Július 3-tól általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter – közölte a szaktárca az MTI-vel.

Magyarország erdeiben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki – ismerteti közleményében a tárca.

kép: Momsy/indafoto.hu

kép: Momsy/indafoto.hu

Az általános tűzgyújtási tilalom az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre vonatkozik. Ezeken a területeken tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve az irányított-, a  parlag- és gazégetést is.

hirdetés

Az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók valamint a közúton és vasúton utazók az erdőtüzek megelőzése érdekében járjanak el körültekintően, ne dobjanak el égő cigarettát – figyelmeztet a tárca.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható. A tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról valamint az erdőtűz megelőzésével kapcsolatos hasznos tudnivalókról az erdotuz.hu oldalon lehet tájékozódni.

MTI

 

Kapcsolódó cikkek
Kissé melegebb és szárazabb tavaszunk volt

A szokásosnál kissé melegebb és szárazabb volt a tavasz, bár előfordultak kiadós esők és tartós mínuszok is - írta az Elolvasom

Több millió négyzetméter erdőt pusztított tűz júliusban

Júliusban több millió négyzetméter erdő vált a lángok martalékává Magyarországon. Az elmúlt hét csapadékosabb időjárása ellenére az erdők továbbra is Elolvasom

A legszárazabb évek Magyarországon

A legszárazabb évek Magyarországon (1901-2014) MTI

Egyre nagyobb terület lángol a Hortobágyon

A korábban jelzett 300 hektár kétszeresén, csaknem 600 hektáron lángol a hortobágyi puszta, a tűzoltók nagy erőkkel küzdenek a lángok Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?