Átadták a 2016-os Budapest Energy Summit díjait

Hétfőn adták át a Budapest Energy Summit díjait azon három vezetőnek, akik az energiaiparban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, továbbá elismerést kapott két energiatársaság példamutató projektje is. A győzteseket egy szakmai, nemzetközi zsűri választotta ki, melynek tagjai Kaderják Péter (Regionális Energiagazdasági Kutató Központ), Danks Emese (UNICEF), David Buchan (Oxford Energy Institute), Michael LaBelle (CEU) és Konrad Wetzker (Corvinus Egyetem).


A 2016-os Budapest Energy Summit díjazottjai a következők:

Az Év Energetikai Vezetője: Jan Springl, EP Energy, alelnök

A mérnök végzettségű, kiváló stratéga és széles látókörű vezető Jan Springl irányítása alatt Európa top 10 villamosenergia-termelő vállalata közé nőtte ki magát a cseh EPH (az EP Energy kezeli EPH energetikai tevékenységének jelentős részét).

 

Lencsés Gergő

fotó: Budapest Energy Summit

Az Év Fiatal Energetikai Vezetője: Lencsés Gergő, GE Power Veresegyháza, vezérigazgató

Lencsés Gergő (39) rendkívül elkötelezett vezető, kivételes vezetési ismeretekkel és egyedülálló üzleti érzékkel megáldva. Karrierjét a GE Energy vállalatnál kezdte 2001-ben és azóta is a cégcsoportnál dolgozik. 2012 óta vezeti a GE Power & Water üzletágának Veresegyházi vállalatát és a cégcsoport egyik legfiatalabb igazgatója.

Az Év Női Energetikai Vezetője: Pillár Éva, E2 Hungary Zrt., energiabeszerzési igazgató

hirdetés

Pillár Éva az energiaipar igazi szakértője, széleskörű tapasztalattal rendelkezik a gáz- és villamosenergia-iparágakban. Karrierjét 2001-ben az Electrabel-nél kezdte, majd a GDF Suez-nél folytatta, ahol több vezető pozíciót töltött be. 2014-ben a MET Power middle office vezetője, ezt követően pedig az E2 Hungary vállaltnál gáz- és villamosenergia-beszerzési igazgató.

Pillár Éva, fotó: Budapest Energy Summit

Pillár Éva, fotó: Budapest Energy Summit

Az Év Innovációs Projektje: MAVIR műfészek program

A MAVIR madárvédelmi programjának kettős célja van; a folyamatos és biztonságos villamosenergia- ellátás mellett, a társaság tevékenységével érintett madárfajok biztonságának garantálása. A MAVIR több, mint 400 műfészket telepített a nagyfeszültségű távvezeték oszlopokra azért, hogy biztonságos fészkelési lehetőséget teremtsen a madarak számára, többek között olyan veszélyeztetett fajoknak, mint a kerecsensólyom.

fotó: Budapest Energy Summit

fotó: Budapest Energy Summit

Az Év CSR Projektje: E.ON szociális rehabilitációs program

A szociális rehabilitációs program célja, hogy csökkentse az emberi életeket veszélyeztető áramlopást, Tatabánya legelmaradottabb lakóövezetében.

fotó: Budapest Energy Summit

fotó: Budapest Energy Summit

Az E.ON Hungária csoport, Tatabánya Önkormányzata, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szoros együttműködésének köszönhetően a program egyszerre javította az üzembiztonsági és kintlévőségi gondokat, valamint kiszámítható és ösztönző jövőképet kínált a terület lakóinak.

energiaoldal.hu

Kapcsolódó cikkek
Az áram harmadát importáltuk idén

A Magyarországon felhasznált villamosenergia csaknem egyharmada importból származott az idén az első kilenc hónapban - állapítható meg a MAVIR Magyar Elolvasom

10 éven belül 5400 megawatt új kapacitást kell építeni

Mintegy 5400 megawatt új áramtermelő kapacitás létesítése lesz szükséges a következő tíz évben nagy valószínűség szerint, tizenöt év alatt pedig Elolvasom

Hálózati fejlesztés nagyobb megújuló arány befogadásához

A hazai villamosenergia és hálózati beszélgetések, hozzászólások általában leegyszerűsödnek a "éjszaka nem süt a nap" és "óriási tárolós erőmű kellene" Elolvasom

Továbbra is 30 százalék felett az áramimport

A magyarországi bruttó villamosenergia-felhasználás 43,75 terawattóra volt 2015-ben, ebből 31,28 százalék volt az import, aránya csaknem megfelelt a 2014. évinek Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?