Az Google és az okos termosztátok

A tegnapi nap folyamán bejelentették, hogy a Google felvásárolta 3,2 milliárd dollárért a Nest nevű céget, amelyet két korábbi Apple alkalmazott alapított, okos termosztátok gyártására.

A cég által fejlesztett termosztát már eddig is kapható volt az Apple Storeban 249,95 dollárért (kb 55 000 forintért), de mégsem az Apple csapott le az ötletre, hanem a nagy rivális.

hirdetés

Nest iPhoneAz eszköz wifin keresztül érhető el okostelefonról, táblagépről, stb, így akár a lakástól távolról is vezérelhető a fűtés. Ha senki nem tartózkodik otthon, lejjebb veszi a hőmérsékletet, hogy megelőzze az energia-pazarlást. Természetesen a hűtés-szellőztetés vezérlésére is képes, a páratartalom figyelembe vételével.

Nest okos termosztát, okostelefon, okos otthon wifiTehát a Google is az intelligens otthonok felé vette az irányt a Nest wifis termosztátjaival. Ezt a trendet mutatja az idei CES-es bemutatott temérdek okos kütyü is, amelyek a közeljövőben az élet minden területét be kívánják hálózni a fitnesztől a lakások energia-menedzsmentjéig.

Vélemény, hozzászólás?