Biciklizzünk télen!

Ki ne szeretne kerékpározni szabadidejében, tavaszi vagy őszi kellemes időben, esetleg nyári forró napokon. És mi van a téllel? Lehet-e kerékpározni a nagy hideg és csúszós utak ellenére és hogyan? 

Amire figyeljünk oda, hogy legyen megfelelő az öltzetünk (aláöltözet, térdvédő, sapka, nyak és arc védő sál, szélvédő kabát, polárfelső, sárgamellény!) és kerékpárunkat jól készítsük fel a téli utakra (kerekeket max. 2 bar nyomásig érdemes pumpálni, vastag, redőzőtt gumikkal keljünk útra, legyen első-hátsó világításunk).

hirdetés
Kerékpárút Felső-Gödön Budapest irányába. A hóban hagyott nyomok árulkodnak: az utat sokan használják, még a kora reggeli órákban is!

Kerékpárút Felső-Gödön Budapest irányába. A hóban hagyott nyomok árulkodnak: az utat sokan használják, még a kora reggeli órákban is!

Bátran állítom, ha biztonságosan felkészülünk, melegben tartjuk testünket és a veszélyeztetett testrészeinket (fej, torok, nyak, arc, térd), óvatosan közlekedünk, lassabban tekerünk, öröm lesz a kerékpározás, mind kikapcsolódásként, mind pedig a munkahelyre.

forrás: tudatoseletmod.reblog.hu

Kapcsolódó cikkek
Így dobj ki kevesebb élelmiszert! – zseniális videók

Legkedvesebb grafikusom, aki a könyveimet is illusztrálja, Széll Adri osztott meg egy cikket, amiben ezek a csúcs helyes kis videók Elolvasom

Hogyan kell otthon kulcsot másolni? (videó)

Csak egy öngyújtó, cellux, egy konzervfedő, egy olló kell hozzá, és egy kis kézügyesség. forrás: hogyankell.reblog.hu

Hogyan élezzünk kést – tányérral?

Bosszantó ha a életlenek a konyhai kések, de mit lehet tenni, ha nincs késélezőnk? Vegyünk elő egy tányért... Az alján Elolvasom

Így tüntesd el könnyedén a penészt a fürdőszobából

Hiába költöttél egy csomó pénzt fürdőszobai tisztítószerekre, semmi sem segített a csempék közti penészréteg eltüntetésében? A hirtelen lecsapódó pára és Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?