Csodás új nanoanyag: energia, tiszta víz, hidrogén, ami éppen kell

Szingapúri kutatók egy rendkívüli képességekkel rendelkező új nanoanyagot fejlesztettek ki, amely olyan sokoldalú, mint a legjobb svájci bicska. A Többcélú Titán-dioxid (TiO2) képes energiát termelni, hidrogént, vagy éppen tiszta vizet előállítani.

kép: inhabitat.com

kép: inhabitat.com

De ez még nem minden! A figyelemre méltó anyagból hajlékony napelemek, vagy a lítium-ion akkumulátorokénál kétszer hosszabb hosszabb élettartamú akkumulátorok is készíthetők. Emellett baktériumölő tulajdonsága révén antibakteriális kötszerek alapanyaga is lehet.

hirdetés
kép: inhabitat.com

kép: inhabitat.com

Az új anyagot a szingapúri Nanyang Technological University kutatói fejlesztették. A nanocsöves anyagban titán-dioxid kristályok találhatók, amelyek így képesek felgyorsítani a kémiai reakciókat és könnyen vizet megkötni.

A titán-dioxid nagy előnye, hogy olcsó és nagy mennyiségben rendelkezésre áll.

 

Kapcsolódó cikkek
Dönti a pénzt a megújulóba az Alteo

Az energetikai szolgáltató és kereskedő Alteo csoport 11 milliárd forint értékben készített elő új befektetéseket az idei első fél évben, Elolvasom

Energetikai korszerűsítés az élhetőbb körülményekért

Két helyszínen valósul meg 2017-ben a Hit Gyülekezete épületeinek energetikai felújítása, amelyre az egyház a Magyar Állam és az Európai Elolvasom

Napelemes repülők, földművelődrónok, okosvárosok

Amit Európa tehet, hogy támogatja az innovációkat. Egyes technológiákban hihetetlen lehetőségek rejlenek

Megújulóban erősít a MOL

Három napelempark is épül hamarosan

Vélemény, hozzászólás?