Építészhallgatókat díjazott a Magyar Energia Hivatal

Három tervet díjazott a zsűri a Magyar Energia Hivatal (MEH) Takarékoskodj a Föld energiájával! elnevezésű hallgatói tervpályázatának eredményhirdetésén kedden.

A MEH keddi közleménye szerint a pályázók feladata egy meglévő lakóépület fenntartható felújításának-bővítésének, vagy egy új építésű lakóépület ökologikus szemléletű építészeti és épületszerkezeti tervezése volt, adta hírül az MTI.

A tervpályázatra 46-an jelentkeztek, végül kilenc pályamű érkezett be. A munkákat építészekből és gépészekből álló szakmai zsűri bírálta el.

hirdetés

A közlemény szerint Horváth Péter, a MEH elnöke azt mondta: az építészek kezében számos olyan eszköz van, amelyekkel hosszú távon biztosíthatják az épületek energiahatékonyságát. Ez azért is különösen fontos, mert Magyarországon az építés és épületfenntartás alapterületre vetített energiaigénye 60 százalékkal haladja meg az EU régi tagországainak átlagát, és az éves belföldi energiafelhasználás 40 százalékát teszi ki.

A MEH a pályázattal ösztönözni kívánta a felnövekvő építészgeneráció tagjait, hogy nagyobb figyelmet fordítsanak az energiatakarékos megoldások és az ökologikus szemlélet alkalmazására.

A MEH 2012 elején indította el a Takarékoskodj a Föld energiájával! elnevezésű, energiatudatosságra ösztönző kampányát. A hivatal célja, hogy az energiaellátás biztonsága érdekében informálja a hazai lakosságot, illetve valamennyi, az energiahasználatban érdekelt, arra hatással levő szereplőt, és ösztönözze őket a takarékos megoldások és a megújuló energiaforrások alkalmazására.

Kapcsolódó cikkek
Energiatudatos épületek tervezőit díjazza a Magyar Energia Hivatal

Még lehet jelentkezni május 7-ig a Magyar Energia Hivatal (MEH) által meghirdetett hallgatói tervpályázatra - közölte Horváth Péter, a hivatal Elolvasom

Klímavédelmi demonstráció Budapesten

A 350.org mozgalom klímavédelmi demonstrációja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium előtt 2013. november 13-án. MTI Fotó: Mohai Elolvasom

Oktatócsomag a tudatos energiafogyasztás népszerűsítéséért

A tudatos és hatékony energiafogyasztás iskolai népszerűsítését szolgálja a "Zöld energiával a jövőért!" elnevezésű oktatócsomag, amelyet kedden mutattak be Budapesten Elolvasom

Lazíthat energetikai célkitűzésein az EU

Az Európai Bizottság (EB) tagjai azt fontolgatják, hogy 2030-ra csak nem kötelező célszámokat fogadnak el a megújuló energiaforrások szerepéről - Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?