Fagáz-meghajtású Ladák Ukrajnában (videó)

20 kg fával tesz meg 100 km-t a fagáz meghajtású autó. Leleményes ukrán autósok a magas benzinárak szorításában újra felfedezték a fatüzelésű, fagázzal hajtott automobilt. Amely minden ellenkező feltételezés ellenére még csak környezetbarát is:

Optimális beállítás mellett a kipufogógáz akár belélegezhető, a károsanyag-kibocsájtás sokkal kedvezőbb, mint a benzin- vagy dízelmeghajtású autóknál. A fa vagy faszén üzemanyaggal 100  kilométert legkevesebb 5×, de jó konstrukció esetén akár 20× olcsóbban tehetünk meg – igaz kicsit tovább tart, bár a videón bemutatott Lada állítólag fagázzal hajtva eléri a 95 km/óra sebességet.

Fagáz meghajtású Lada Ukrajna

Oxigénhiányos zárt terű égetéssel a fa nagy része éghető gázokká alakítható, és ez a gáz aztán teljes oxidálás során elégethető.

Ezzel jelentős mennyiségű hőenergia nyerhető, amely aztán elektromos vagy mechanikai energiává alakítható. Az éghető gázok előállítása fából, illetve szénből már a 18. század végén megkezdődött. Ilyen mesterséges gázt használtak például az utcai közvilágításra.

hirdetés


Forrásaink szerint az első fagázzal működő autót 1901-ben Thomas Hugh Parker tervezte, és építette meg, de széles körben csak a II. világháború idején terjedt el, főként a civil lakosság körében. Ennek oka az volt – olvassuk egy szakmunkában -, hogy a háború alatt a szövetségesek és a Szovjetunió nem szállított olajat a németek által megszállt európai országokba, a helyi kevés termelést pedig a Wermacht használta föl. A megszállt Dániában a civil járművek (személyautók, traktorok, kompok, mezőgazdasági gépek) 95%-a használt fagáz generátorokat, a világon milliónál is több ilyen generátor működött.

forrás: gorbebog.reblog.hu

Fagázzal nem csak Ukrajnában autóznak, egy svájci mérnök Opel Kadettjét alakította át fagáz-üzemre, de számos skandináv országban kísérleteznek ilyen autókkal.

Fagáz meghajtású Opel Kadett Svájc

A fagáz autózás történetéről itt olvashat bővebben.

Kapcsolódó cikkek
Csernobil óta a legsúlyosabb ukrajnai természeti katasztrófával fenyeget a lembergi hulladéklerakó omlása

Andrij Szadovij lembergi (lvivi) polgármester az államfőhöz és a miniszterelnökhöz fordult azzal a kéréssel, hogy hirdessenek rendkívüli ökológiai vészhelyzetet a Elolvasom

Sokkal olcsóbb lesz az orosz földgáz ukrajnai tranzitja 2020-tól

A Naftohaz ukrán állami gázszolgáltató vállalat szerint 2020-tól kezdve jóval olcsóbb lesz Ukrajnán keresztül szállítani az orosz földgázt Európába, mint Elolvasom

Mégis lesz Déli Áramlat?

Oroszország több feltétellel kész lenne Ukrajnával is együttműködni az európai gázszállítások ügyében, az Északi Áramlat-2 tisztán kereskedelmi projekt, Oroszország ugyanakkor Elolvasom

Ukrajnában és Romániában is áramkimaradást okoz a sok hó

Miközben mi a Kékesen lehullott tíz centis hónak örvendeztünk, Ukrajnában, és Romániában óriási hófúvásokkal és áramkimaradásokkal küzdenek Vasárnapra virradóan lesett Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?