Így tartsa távol konyhájától a baktériumokat!

Tudta, hogy a leginkább konyhája teheti beteggé? Ott található ugyanis a legtöbb baktérium. Ez azonban elkerülhető a megfelelő tisztítással, főzés előtt, közben és utána – gyűjtött össze néhány tippet a Fox News.

Hogyha a szivacsot koszosnak találja, de még nem akarja lecserélni, dobja be a mosogatógépbe tisztítás céljából, vagy egyszerűen áztassa fehérítőszert tartalmazó melegvízbe. Használjon különböző célokra más szivacsot, így elkerülhető a kereszt-szennyeződés. Amikor pedig már kopott, dobja ki!

kép: GyulaVitez/indafoto.hu

kép: GyulaVitez/indafoto.hu

hirdetés

A vágódeszkán különböző élelmiszerek, alapanyagok fordulnak meg. Nyers hús felvagdalása után mossa el, különben szalmonella fertőzést kaphat. Három nap után dobja ki az ételmaradékot.

A fagyasztott ételeket ne olvassza forró víz segítségével, majd hagyja a pulton, mert az a baktériumok elszaporodását okozza. Ehelyett a fagyasztott ételt tegye a hűtőbe egy nappal azelőtt, hogy el szeretné készíteni, így szép fokozatosan olvad ki.

OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó cikkek
Spórolós tippek a fűtési szezonra

Itt az ősz, megkezdődött a fűtési szezon, s vele hamarosan megérkeznek a jókora gáz-, és villanyszámlák is, melyek kifizetése egyre Elolvasom

Robbanás történt egy tapolcai lakásban

Robbanás történt egy tapolcai lakásban, szerencsére senki sem sérült meg - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem ügyeletese csütörtökön az MTI-t. Elolvasom

Egy raklap elképesztő újrahasznosítási módjai!

Amikor az ember kezébe kerül egy használt és kidobott raklap, akkor nem sok mindent tud vele tenni. Rossz esetben kihajítja, Elolvasom

A konyha divatot teremt

A legújabb 2013-as konyhabútor és konyhagép kollekciókkal idén is a Konyhakiállításon találkozhatnak először a látogatók március 1-3. között a Budapest Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?