Jelzi az okostoll a helyesírási hibát (videó)

A Lerntift nevű, fejlesztés alatt álló okostoll rezgéssel és fényjelzéssel is tudtunkra adja, ha helyesírási hibát vétünk, de emellett még a „macskakaparás” ellen is felveszi a harcot.

Lernstift okostollA közösségi finanszírozású eszköz egyelőre kísérleti fázisban van, de már létezik belőle működő prototípus, amely az okostelefonokhoz hasonlóan gyorsulásérzékelőt és giroszkópot, plusz egy magnetométert is használ a mozgás, jelen esetben az írás digitalizálásához.

Lernstift okostoll szenzorA Lernstift WiFi-n keresztül képes okostelefonhoz, tablethez vagy hagyományos PC-hez kapcsolódni, így mintegy hidat képez a hagyományos kézírás és a digitális adatbevitel között.

Lernstift okostoll iPhoneEz pedig rengeteg lehetőséget jelent a tanulási statisztikáktól a közös munkán és játékokon át a közösségi média újszerű használatáig.

Lernstift okostoll PDFA kézírásból dokumentumokat vagy PDF-eket készíthetünk, de a legizgalmasabb funkció, hogy az észlelt helyesírási hibákat a toll rögtön a felhasználó tudtára adja rezgéssel és fényjelzéssel is.

hirdetés

Az okostoll a helyesírás mellett a helyes íráskép elsajátításában is segíthet és az iskolai felhasználása is rengeteg lehetőséget rejt.

Lernstift okostoll iskolaA fejlesztők ingyenessé teszik az eszköz szoftverplatformját, hogy minél több Lernstift-alkalmazás készülhessen.

Ugyan a toll eleinte csak angolul és németül fog „tudni”, de ezt hamarosan újabb nyelvek (orosz, spanyol, francia, olasz) fogják követni, a cél pedig, hogy több mint 40 nyelven lehessen használni.

Az előszéria legyártása várhatóan még idén ősszel megtörténik, a sorozatgyártás megindítása pedig valamikor év vége és 2014 első negyedéve körül várható.

energiaoldal.hu

Kapcsolódó cikkek
Törésmentes kijelző lehet az okostelefonok jövője

Ezt állítja az Akron Egyetem egy tudományos csoportja. Sőt azt, hogy a törhetetlen anyag hajlítható, olcsó és ugyanannyira átlátszó, mint Elolvasom

Grafén: egy anyag, ami megváltoztat mindent

Érdemes már ma megismerkedni az anyagok szupermenjével, mert az elkövetkező 20-30 évben gyakran fogunk találkozni vele. Egy szót mondok: grafén Elolvasom

Mi van a tányérban? Megmondja az okos evőpálcika!

Lehet, hogy mégis át kell szoknunk az evőpálcikára? Ha bele akarunk nézni az ételekbe, akkor nem árt, ugyanis az élelmiszerek Elolvasom

Ilyen okostelefont még nem látott!

Megdöbbentő a formája ráadásul fizikai érintőgombjai vannak. A tegnap bemutatott Passporttal a BlackBerry újra diktálni akarja a divatot Valaha a Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?