Már nem csak forinttal, hanem Erzsébet-utalvánnyal is lehet fűteni

Pályázatot írt ki a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. annak érdekében, hogy az érvénytelenített Erzsébet-utalványok megsemmisítésekor keletkező brikettet a leghátrányosabb helyzetű kistérségek iskolái térítésmentesen fűtésre hasznosíthassák.

A társaság az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a pályázatra október 2-áig jelentkezhetnek olyan alap- és középfokú oktatási intézmények, amelyek az ország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségében találhatók. Legalább két, legfeljebb öt iskola kaphat támogatást. A részletes kiírás a www.erzsebetutalvany.hu oldalon olvasható.

Az üdülési szolgálat évente körülbelül hetven tonna étkezési jegyet semmisít meg. A brikett fűtőértéke a tűzifáéval azonos, így kiválóan alkalmas a fűtési költségek jelentős csökkentésére – tették hozzá.

hirdetés

Pénzzel is lehet

Már csak két hétig, szeptember 30-ig pályázhatnak a közhasznú szervezetek a Magyar Nemzeti Bank által jótékony célra felajánlott bankjegybrikettekre, a tüzelőanyag ingyenes szállítása előreláthatólag novemberben kezdődik.

A Magyar Nemzeti Bank csütörtöki közleménye szerint a jegybank évente körülbelül 50 tonna megrongálódott, elhasználódott bankjegyet von ki a forgalomból. Ezek megsemmisítési eljárása során tömör, téglaalakú brikettek készülnek, melyek a barnaszénéhez hasonló fűtőértékkel rendelkeznek, a környezetvédelmi és biztonsági előírások betartásával vegyes tüzelésű kazánban elégethetők.

Az immár hagyományosnak nevezhető pályázat célja, hogy lehetőséget adjon a jótékonysági, illetve non-profit társadalmi szervezeteknek és alapítványoknak fűtési költségeik nagymértékű csökkentésére, ugyanis a bankjegybrikettek alkalmazásával kiválthatják a költséges fa vagy szén fűtőanyagot – írja közleményében az MNB.

Kapcsolódó cikkek
Rezsicsökkentés szénre és fára is?

A fűtésre vásárolt szén és tűzifa ára is csökkenhet, bár konkrét előterjesztés a témakörben még nem hangzott el. A miniszterelnök Elolvasom

Újabb közműcégeket vásárol és szociális tűzifát oszt a kormány

Hat-hét nagyon komoly, korábban privatizált közműcég visszavásárlásáról, állami kézbe vételéről is tárgyal a kormány – ezt mondta ma reggel a Elolvasom

Szubjektív feltételek a szociális tűzifa igénylésénél Érpatakon

Szabó Máté ombudsman szerint sérti az emberi méltósághoz való jogot és az egyenlő bánásmód követelményét, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon Elolvasom

Tűzifa, szén: jöhet az árcsökkentés

A gáz, a villany és a távhő árának november elsejével történő csökkentése mellett a tűzifa és a szén árának mérséklésén Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?