Március 23: Víz Világnapja

A Fővárosi Vízművek  az elmúlt évekhez hasonlóan most is vízkóstoltatással, vizes fejtörőkkel, kvízzel és mozgó kiállításunkkal, az Infomobillal vár mindenkit március 22-én, pénteken és 23-án, szombaton 9.00 és 17.00 óra között a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, amely e két napon ingyenesen nyitja meg kapuit a 14 éven aluli gyermekek előtt. Természetesen most sem feledkezünk meg Juborék, a tevecsikó születésnapi köszöntéséről, aki 4 évvel ezelőtt, pontosan a Víz Világnapján látta meg a napvilágot: a hagyományos zöldségtorta március 23-án délben érkezik a tevekifutóhoz.

Március 23-i Nyílt Napunk keretében pedig ezúttal az építészeti szempontból is figyelemre méltó, aszimmetrikus kelyhű budafoki víztorony várja a látogatókat 10.00 és 16.00 óra között.

kép: vizmuvek.hu

kép: vizmuvek.hu

21 évvel ezelőtt, amikor a Rio de Janeiroi környezetvédelmi konferencián a Víz Világnapjává nyilvánították március 22-ét, az a cél vezette a résztvevőket, hogy minden évben legyen egy olyan nap, amikor mindenki erre a szó szoros értelmében vett  létkérdésre figyel. Napjainkban mind nagyobb érdeklődés és aggodalom övezi a világon a vízellátás, vízszolgáltatás, az egészséges ivóvízhez jutás kérdéseit. Az élethez nélkülözhetetlen víz bár megújuló, de véges mennyiségben rendelkezésre álló kincs.
Számunkra talán felfoghatatlan, hogy vannak a Földnek olyan részei, ahol az otthonokban nem természetes az élethez nélkülözhetetlen tiszta víz. Ezért is született az a döntés, hogy 2013 legyen a Vízi Együttműködés Nemzetközi Éve.

 

Mulatságcseppek két napon át

Idén is két helyszínen várunk gyerekeket és felnőtteket mulatságcseppjeinkkel a Víz Világnapja alkalmából.

 

Nyílt Nap a Budafoki víztoronyban

kép: vizmuvek.hu

kép: vizmuvek.hu

2013. március 23-án 10 és 16 óra között várjuk az érdeklőket

Előzetes bejelentkezés nem szükséges

Megközelítés:

A Budafoki Víztorony a Nagytétényi fennsíkon, a Szabadkai út és Kamaraerdei út találkozásánál található Autóval a 7-es főútról (leágazás a (Szoborparknál), közösségi közlekedéssel pedig a Kosztolányi Dezső térről induló 150-es autóbusszal közelíthető meg.

hirdetés

*

Víz Világnapja a Fővárosi Állat- és Növénykertben

kép: vizmuvek.hu

kép: vizmuvek.hu

2013. március 22-én és 23-án 9 és 17 óra között kiapadhatatlan mulatságcseppekkel várjuk

a kicsiket és a nagyokat. Tisztelegjünk együtt Földünk legnagyobb kincse, a víz előtt.

 

Folyamatos programok

Víz-íz teszt * Vízlábnyom * Fess a vízzel!

Infomobil * Vízilabor * Víz-IQ

Köszöntsd fel Te is a tevelányt!

A Víz Világnapján született, örökbefogadott tevecsikónk, Juborék már 4 éves. Kedveskedj neki Zoo csemegével. A tortájáról mi gondoskodunk: szombaton 12.00 órakor.

 

Gyere, ünnepelj te is velünk!

14 év alatti gyermekek számára a belépés díjtalan!

*

Naprakész információkért kövess minket a Facebookon!

forrás: vizmuvek.hu

Vélemény, hozzászólás?