Nagyon-nagyon zöld az Apple

Annak már önmagában örülhetnek a márka rajongói, hogy az Apple lett a negyedik legzöldebb cég az EPA listáján, de további örömre ad okot, hogy a lista többi helyezettjei is technológiai óriások, a jelek szerint tehát ebben az iparágban tényleg nagyon fontossá vált a fenntartható fejlődés.

Apple green energyRemek adatok MÉG: az Apple csak a megtermelt energia mennyisége alapján negyedik, de ennek a felső korlátja a saját szükséglete: nem azért nem első, mert gonosz, hanem mert nincs annyi energiára szüksége, mint az őt megelőző Intelnek, Microsoftnak, vagy Google-nek. Ha a zöld energia részarányát vizsgáljuk, még jobb a helyzet, ebből a szempontból csak az Intel előzi meg az Apple-t a nagy négyesben.

Apple green energy listaÖsszesen egyébként 537 gWh-ról beszélünk, ami fantasztikus mennyiség, ez körülbelül 135 ezer magyar háztartás energiaigényének felel meg, míg az Intel több mint 3 ezer gWh-ja 750 ezer háztartáséval egyenértékű.

hirdetés

Az első öt helyezett körülbelül 1,6 millió háztartás energiaigényét fedezi zöld energiából. És ennek már valódi súlya van világszinten is, illetve remekül mutatja, hogy mekkora potenciál van a megújulókban.

Most már csak egy olyan bontást lenne jó látni, amiből kiderül, hogy a toplistás cégeknél milyen arányban van jelen a biomassza és a biogáz, mert ezek ugyan megújulók, de közel sem olyan zöldek, mint a szélerőművek vagy a naperőművek. Erről azonban nem szól a lista.

forrás: appleblog.blog.hu

Kapcsolódó cikkek
Mennyire zöld az Apple?

Egymással birkózik az Apple és a Greenpeace Régi harc ez már, amiből többnyire a Greenpeace és azon keresztül a bolygó Elolvasom

Nagyon zöld villamos Budapesten

MTI Fotó: Marjai János

A Föld napja alkalmából növényekkel feldíszített, a környezetvédelmet népszerűsítő villamos a budapesti Elolvasom

Drága spórolás: a zöld energia jó ötletnek tűnt, de túl drága

Felszínesen szemlélve a zöld energia nagyszerű ötletnek tűnik, sajnálatos módon azonban rendkívül drága és hatalmas állami szubvenciókat emészt fel - Elolvasom

Miskolc zöld várossá akar válni

Miskolc zöld várossá akar válni, egyre több az olyan projekt a településen, amely a megújuló, illetve a környezetbarát energiára alapoz Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?