Napelemes indiánok

A Blue Lake Rancheriaval, az USA Kalifornia államában levő amerikai őslakos rezervátummal és a kaliforniai Humboldt Állami Egyetem Schatz Energiakutatási Központjával közösen a Siemens mikrohálózatot (microgrid) épít azért, hogy elektromos energiát szolgáltasson a rezervátum 0,4 négyzetkilométernyi területen található kulcsfontosságú épületei és intézményei számára.

Többek között a törzsi kormányzati épületet, vállalkozásokat, egy szállodát és a Vöröskereszt helyben levő biztonsági óvóhelyének létesítményeit látják el elektromos energiával ily módon.

kép: http://siemensusa.com

kép: http://siemensusa.com

Összehangolva a feladatokat a Pacific Gas & Electric helyi közművállalattal, a mikrohálózat – egy regionális és sziget struktúrájú hálózat kiszolgálására képes intelligens energiaelosztó hálózat – lehetővé teszi, hogy a rezervátum energiaigényét a jövőben függetlenül és környezetbarát módon elégítse ki, áramszünetek vagy energiakimaradások jelentős veszélye nélkül. A tervek szerint a mikrohálózat telepítése és üzembe állítása 2016 őszére fejeződik be.

hirdetés

A mikrohálózat rendszerbe integrálandó eszközök között szerepel egy 0,5 megawatt (MW) kimenő teljesítményű napelemes erőmű, egy biomassza üzemanyag cellarendszer, elektromos energia fejlesztésére szolgáló dízel generátorok, valamint egy 950 kilowattóra (kWh) üzemi kapacitású akkumulátoros energiatároló rendszer. A mikrohálózat fényelektromos erőműve a legnagyobb lesz Kalifornia Humboldt megyéjében. Várhatóan évente 150 tonnával fogja csökkenteni a széndioxid (CO2) kibocsátást.

kép: http://siemensusa.com

kép: http://siemensusa.com

A Siemens Spectrum Power hálózatvezérlő rendszerén alapuló mikrohálózat energiagazdálkodási megoldás támogatja a személyzet nélküli működést, és a SCADA (felügyeleti, vezérlő és adatgyűjtő) platformon fut. A hálózatvezérlő rendszer fogja kezelni a helyi energiaellátó hálózat (grid) vezérlési és energiagazdálkodási funkcióit.

A hálózatvezérlő rendszer beépített időjárás- és terhelés előrejelző eszközeivel kiegészítve a rezervátum képes lesz arra, hogy előre pontosan kiszámítsa az energiafogyasztást, így dinamikus és energiahatékony módon tudja majd szabályozni az elosztott energiatermelő rendszereket és a tároló egységeket.

energiaoldal.hu – Siemens

Kapcsolódó cikkek
30 százalékkal hatékonyabbak az új metrókocsik

A BKV szerint 27,3 százalékkal csökkent a 2-es metró vonalán futó szerelvények energiaigénye a szovjet-orosz Ev metrók hoz képest, ezt Elolvasom

Akár négyszázzal is mehetnek az új kínai vonatok!

Fúzióra készül a kínai szuperexpresszek két nagy – tőzsdén is jegyzett – állami gyártója, a China CNR és a CSR, Elolvasom

Dönteni kell e-busz ügyben

A Siemens szerint a kormány döntésére vár a korábban kiírt, és a Siemens győzelmével le is zárult budapesti e-busz tender, Elolvasom

A Mecsekben tárolhatják a kiégett paksi fűtőelemeket

Hamarosan orosz mérnökök vizsgálódnak Paks II. tervezett helyszínén, a fővállalkozó Roszatom még az idén kiírhatja a turbina- és az irányítás-technikai Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?