Okos izzó – wifin társalog a villanykörte…

A vezeték nélküli világnak, úgy tűnik, nincsenek határai. A számtalan elektronikai eszköz után egyre több háztartási berendezés csatlakozik a hálózatra, hogy utána akár egy okostelefonnal is kommunikálhasson.

Ha akarjuk az iPhone-unkról irányíthatjuk a termosztátot, zárhatjuk az ajtókat, vagy éppen elindíthatjuk a mosást. Az egész csak attól függ, hogy milyen mély a zsebünk, ugyanis ezek a funkciók általában prémium áron érhetők el.

Ebbe a sorba állt be most a Philips az új Hue villanykörtékkel. Az égők és egy iOS alkalmazás segítségével az egész lakásban fel-le kapcsolathajuk a világítást, beállíthatjuk a fényerőt, a színt, akár időzíthetjük is a világítás be- és kikapcsolását.

hirdetés

A villanykörtéket egyszerű fehér fényre is beállíthatjuk, de rengeteg más szín közül is válogathatunk. Az égőkhöz WiFi hálózaton keresztül csatlakozhatunk, és egy iOS app segítségével hihetetlenül egyszerűen kezelhetjük a fényeket akár az egész lakásban.

Természetesen a prémium ár ez esetben sem marad el. A Philips 199 dollárért árulja három darabos csomagolásban az egyenként 50 wattos LED villanykörtéket.

A Philips által készített iOS alkalmazás nyílt forráskódú, így a fejlesztők elkészíthetik a saját alkalmazásaikat is az égőkhöz.

A Philips új villanykörtéit egyelőre csak az Apple Store-okban vásárolhatjuk meg október 31-től.

forrás: beszeljukmac.com

Kapcsolódó cikkek
Egyre több gondot okoz Hollandiában a túl sűrű WIFI-hálózat

Túlzsúfolt a virtuális tér Hollandia számos térségében, a lakónegyedekben illetve a nagyvárosok központi részein egymással mintegy versengő WIFI-hálózatok jelentősen rontják Elolvasom

Az okoszáraktól nem kell félnetek jó lesz!

Tömegek utálják a kulcsokat. Legalábbis erre enged következtetni, hogy dől a pénz a közösségi finanszírozású okoszár-projektbe, de többek között az Elolvasom

Wifin keresztül hackelhetők az utasszállító gépek

A legmodernebb utasszállító gépek repülőelektronikai rendszerébe be lehet törni a legtöbb kereskedelmi járaton ma már elérhető vezeték nélküli internetkapcsolat segítségével Elolvasom

Az utastérből vezette a repülőt a hacker

Nem rég számoltunk be róla, hogy a repülőgépek irányítása átvehető az utastéri wifi-n keresztül. Azóta kiderült, hogy ez nem csak Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?