További Airbus A321-esek érkeznek a Wizz Air-flottába

Megkötötte első 11 darab Airbus A321-es repülőgépére a Wizz Air a lízingszerződést a CCB Financial Leasinggel. A cég első A321ceo repülőgépe november 20-án kezdte meg a napi szintű utasszállítást Budapest és London között

A megállapodás összhangban van a Wizz Air üzleti modelljével, amelynek keretében a vállalat közvetlenül tárgyal és szerződik az Airbusszal új repülőgépekről, majd a lízingcéggel eladás/visszlízing megállapodást köt. A tervek szerint 2016-2017-ben szállítják majd a repülőgépeket a Wizz Airnek.

kép: wizzair.com

kép: wizzair.com

A Wizz Air ebben a hónapban kezdte bevonni a nagyobb kabinméretű Airbus A321ceo repülőgépeket a flottájába, 2018-ig további 26 ilyen repülőgép érkezik, és kezdetben a nagyobb forgalmú bázisokon, így Budapesten, Bukarestben és Varsóban állnak forgalomba.

“Utasaink számára az A321 legnagyobb előnye, hogy a jelenlegi A320-asokhoz viszonyított nagyobb hatékonysága eredményeképpen alacsonyabb viteldíjakat tudunk kínálni” – nyilatkozta John Stephenson, a Wizz Air ügyvezető alelnöke. “Az A321 új, modern belső térrel büszkélkedhet, valamint tovább csökkenti környezeti lábnyomunkat.”

A Wizz Air első A321ceo repülőgépe november 20-án kezdte meg a napi szintű utasszállítást Budapest és London Luton repülőtere között. Az első, már kiszállított gépen kívül a WIZZ további 26, jelenleg gyártásban lévő A321ceo repülőgépre kötött szerződést az Airbus-szal, amelyek 2018-ig érkeznek meg, beleértve a decemberben érkező második, illetve a 2016-os naptári évre ütemezett 9 gépet. Az első négy A321ceo bázisa Budapesten lesz, míg a később szállított repülőgépeket a Wizz Air bővülő hálózatának legnépszerűbb útvonalain fogják alkalmazni. Idén a Paris Air Show idején a Wizz Air 110 darab új Airbus A321neo2 repülőgép 2019 és 2024 közötti szállítására kötött rendelésével került címlapra.

hirdetés

“Örömmel üdvözöljük a Wizz Airt az A321esek új üzemeltetőjeként. Az A321ceo a Wizz Air legnépszerűbb útvonalainak kapacitását fogja bővíteni és lehetővé teszi a légitársaság számára, hogy minden egyfolyosós repülőgép esetében a legalacsonyabb ülésenkénti költséget érjék el” – mondta Christopher Buckley, az Airbus Afrikáért, Európáért és Ázsia csendes-óceáni térségéért felelős vezérigazgató-helyettese. “Biztosak vagyunk abban, hogy az A321ceo segíti a Wizz Airt, hogy hatékonyan kezelje a légi utazás iránti növekvő keresletet és mindeközben élvezhesse azokat az előnyöket, amelyeket a benchmark A320 család kategóriájában legmagasabb kényelme, gazdaságos üzemeltetése és üzemanyaghatékonysága jelent.”

Az A321ceo, az A320 család legnagyobb tagja lehetővé teszi a Wizz Air számára, hogy megfeleljen az alacsony viteldíjú légi utazás iránti növekvő keresletnek Közép- és Kelet-Európában. A 2016-os (2016. március 31-én záruló) pénzügyi év első felében a Wizz Air 10,7 millió utast szállított, amely 20%-os forgalomnövekedést jelent a 2015-ös pénzügyi év azonos időszakához képest, emellett járattöltöttsége 90,7 százalékra emelkedett.

A Wizz Air nemrég jelentette be, hogy lízingmegállapodást kötött a CDB Leasinggel (a Kínai Fejlesztési Bank lízingüzletágával) hat darab A321ceo típusú repülőgép finanszírozására, beleértve az idén szállított első két A321-est.

1 Az Airbus A321ceo jelentése current engine option, vagyis jelenlegi hajtóműopció; ezt a modellt szállítják 2018-ig a Wizz Airnek. A Wizz Air az IAE V2500 hajtóművel használja az A320ceo és A321ceo típusú repülőgépeket.

2 Az Airbus A321neo jelentése new engine option, vagyis új hajtóműopció, amely az új technológiájú hajtóművekkel még hatékonyabb működést ígér. A Wizz Air még nem döntött arról, milyen hajtóművel fogja használni az újonnan rendelt 110 db Airbus A321neo típusú repülőgépet, amelyek szállítása 2019-ben veszi kezdetét.

energiaoldal.hu, MTI, Wizz Air

 

Kapcsolódó cikkek
Cápauszonnyal spórol a Wizz Air Magyarország is

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága átvette első üzemanyag-fogyasztást csökkentő sharklet szárnyvéggel felszerelt Airbus A320 repülőgépét. Ezzel Elolvasom

Szabad a kütyük használata a Wizz Air gépeken

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága bejelentette, hogy utasai mostantól használhatják hordozható elektromos készülékeiket, például mobiltelefonjaikat, elektronikus Elolvasom

A kondenzcsíkkal csak a baj van

A repülők elterelésével védeni lehetne az éghajlatot, ha olyan útvonalon közlekednének, ahol nem hagynak maguk után kondenzcsíkot. Brit meteorológusok szerint Elolvasom

Levegőből üzemanyag

Izraelben kifejlesztettek egy módszert arra, hogy szénhidrátokból üzemanyagot finomítsanak a természetes források kimerítése nélkül – a technológia szélesebb körű elterjedés Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?