Újabb bosszúság csekkfizetés fronton

A jövőben az Elmű-Émász ügyfelei nem tudják majd számláikat a Díjnet, illetve a Távszámla felületén kiegyenlíteni, miután a közműszolgáltató január 15-től szakít a szolgáltatókkal − tette közzé a cég a honlapján, amelyről a Napi Gazdaság számolt be.
Sárga csekkEhelyett mindenkinek fel kell keresnie a társaság saját online ügyfélszolgálati felületét, amennyiben látni akarja számláját, illetve be akarja fizetni azt.

Ez bizonyos szempontból egyértelmű visszalépést jelent: az elmúlt években minden afelé mutatott, hogy egyetlen internetes oldalon fizethessük be számláinkat, legyen az közüzemi szolgáltatás vagy éppen biztosítási díj.

A változás több tízezer ügyfelet érint. Kovács Zoltán, a Díjnetet üzemeltető Díjbeszedő Holding Zrt. vezérigazgatója a pénzcentrum.hu-nak elmondta: félő, hogy a szolgáltatásukat eddig igénybe vevő villanyszámlás ügyfelek egy része ismét a sárga csekk mellett dönt, ami drágább megoldás, mint a Díjnet használata.

hirdetés

Az elektronikus számlabemutatás nagyjából 30-40 százalékkal olcsóbb az áramszolgáltató számára, mint a sárga csekkes fizetés, amelynek költségét neki kell állnia.

A tavalyi év végén átalakult a Telekom csoport által biztosított online számlafizetési rendszer, a Távszámla. A felhasználók erről külön e-mailes tájékoztatást nem kaptak, ezért előfordulhatott, hogy befizetettnek hitt számláikat valójában nem egyenlítették ki. Ezen felül komolyabb kellemetlenséget okozhat és utánajárást igényelhet, hogy minden becsatornázott szolgáltatóval, közműcéggel felvegyék a kapcsolatot, hogy valamilyen alternatív fizetési módban állapodjanak meg.
forrás, kép: OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó cikkek
Okostelefonról vezérelt lakások: Mobilváros Szolnokon

Alakítsd a jövő városát címmel kétéves programot indít a Magyar Telekom a T-City keretében Szolnokon - jelentette be a társaság Elolvasom

Egy hónapon belül új számlát kell kiállítaniuk az áramszolgáltatóknak

Az áramszolgáltatóknak a korábban előre kiküldött számlák helyett 30 napon belül újakat kell kiállítaniuk. Az erről szóló miniszteri rendelet a Elolvasom

Megkezdték a postások a villanyórák leolvasását

A Magyar Posta kézbesítői olvassák le januártól az Elmű-Émász csoporthoz tartozó villanyórákat. A Magyar Posta honlapján közzétett közlemény szerint az Elolvasom

Mozgolódnak az egyetemes szolgáltatók

Új üzleti tervvel, az energiaszabályozó döntéshozókkal való egyeztetéssel, költségcsökkentéssel, meg nem erősített hírek szerint egyetemes szolgáltatásuk kiszervezésével is készülnek az Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?