Újra versenyeznek az alternatív hajtású járművek Budapesten

Ismét megrendezi az alternatív hajtású járművek versenyét az MVM Magyar Villamos Művek szombaton Budapesten, az eseményen napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok versenyeznek.

A megmérettetést a tavalyi, hagyományteremtő versenyt követően rendezik meg a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Széchenyi téren kialakított 650 méteres pályán. A versenyek szombat reggeltől késő délutánig tartanak – hangzott el a cégcsoport hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A futamot az MVM Jövő Hídja program keretében rendezik meg – mondta el Baji Csaba, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója. A Jövő Hídja rendezvény során fiatalok, egyetemisták, tudásközpontok és szakmai műhelyek mutatják be a fenntartható jövővel kapcsolatos ötleteiket, elképzeléseiket. Ezek a bemutatók a Lánchídon és a híd pesti hídfőjénél várják az érdeklődőket.

Baji Csaba, a Magyar Villamos Művek (MVM ) csoport elnök-vezérigazgatója beszél az MVM Zrt. Citroen típusu villanyautója mellett a 2012-es MVM Energia Futam bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatóján szeptember 17-én. MTI Fotó: Soós Lajos

A programokkal az MVM Csoport szeretné népszerűsíteni a környezettudatos gondolkodást, az alternatív energiaforrások használatát, valamint támogatni a nemzeti klímapolitikai célok megvalósítását – hangsúlyozta Baji Csaba. Hozzátette: az alternatív meghajtású járművek csendesek, nem terhelik a környezetet, használatuk hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás csökkenéséhez.

A rendezvény fővédnöke Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes – közölte Felkai György, az MVM kommunikációs igazgatója.

Petis László, a verseny technikai igazgatója elmondta: az MVM Energia Futamra csaknem 40 járművel regisztráltak. A szigorú biztonsági szabályok alapján szervezett versenyek közben a gyerekek egész nap kipróbálhatják az elektromos meghajtású gokartokat, a felnőttek pedig délután szériaautót tesztelhetnek.

 

MVM Energia Futam programja 2012. szeptember 22. Szombat

Alternatív Hajtású Járművek Versenye

 

hirdetés

09.00-10.25 – Időmérő edzések

10.30-10.50 – Motorkerékpárok versenye

11.00-11.30 – Napenergia meghajtású járművek és TanulmányAutók versenye

11.45-12.15 – Átalakított SzériaAutók versenye

12.30-13.20 – Prototípusok és Verseny Autók versenye

13.45-14.30 – Famous futam MVM Elektro GO-KART verseny

15.00-15.30 – Eredményhirdetés, díjátadó

15.00-19.00 – SzériaAutók tesztje

15.30-19.00 – Nyitott BOXutca

 

MTI, mvm.hu

Vélemény, hozzászólás?