Zsákban lopják a földgázt Kínában

Ne csináld magad rovat: Leleményes kínaiak a helyi földgáztermelő üzemből hatalmas műanyag zsákokban hordják haza a gázt.

Otthon szelepet szerelnek a zsákra és az udvarról egy csövön vezetik be a kályhába a fűtőanyagot…

kép: news.asiantown.net

Egészen extrém fűtési módszert találtak fel Kínában: az olaj-és földgázmezők munkásai a környékbeliekkel együtt saját otthonaikat is a frissen kitermelt gázzal fűtik. A gázt pedig – valószínűleg teljesen illegálisan- hatalmas, 6-7 méter hosszú, egy méter széles nejlonzsákokban szállítják, kézben vagy kerékpáron. A feltöltést rutinos mozdulatokkal, pár perc alatt elvégzik az őrzés nélküli gázkutaknál.

kép: chinasmack.com

hirdetés
A bánya üzemeltetői azzal védekeznek, hogy ők többször is jelezték már a munkásoknak, hogy milyen veszéllyel jár az illegális gázcsapolás, de egyelőre képtelenek megállítani a folyamatot. Az illegális felhasználók ugyanakkor azt állítják, szerintük nagyon kényelmes és biztonságos ez a megoldás: egy zsáknyi gáz 5-6 napig is kitart. Egyelőre ugyanakkor nem érkezett hír arról, hogy felrobbant volna egy ilyen zsák.

A Kína keleti részén fekvő Santung tartományban élő és dolgozó munkások a hatalmas nejlonzacskók szállításával természetesen az életüket kockáztatják: gyakorlatilag egy komoly robbanóerejű bombát szállítanak, amelyet akár egy szikra is könnyen felrobbanthat.

kép: news.asiantown.net

forrás: nyirseghir.hu/chinasmack.com

Vélemény, hozzászólás?