150 korábbi Apple-alkalmazott a Teslánál

A Bloomberg Business információi alapján az Apple és a Tesla egymás elől próbálják elhalászni a tehetséges mérnököket. Miért?

A Tesla már legalább 150 korábbi Apple alkalmazottat vett fel, többet, mint bármely másik vállalattól.

Illusztráció. kép: Jonathan Chen

Illusztráció. kép: Jonathan Chen

Ezen alkalmazottak azt nyilatkozták, hogy azért döntöttek így, mert a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk hasonlít Steve Jobs-ra. Musk is szeret a részletekben elmerülni és sokan gondolnak rá úgy, mintha látnok lenne. Muskról már többször is kiderült, hogy kedveli az Apple-t és a Jobs-azal való összehasonlítás sincs ellenére.

hirdetés

Az Apple hatás érezhető a Tesla autók belsejében is, mivel a Model S belsejében egy 17 colos érintőkijelző található, ami több ponton is hasonlít egy iPadre. A Tesla üzletek is hasonlítanak az Apple Store-okra. Ezeknek megvan az oka természetesen, az Apple korábbi Mac-es hardverekkel foglalkozó vezetője Doug Field jelenleg az autófejlesztésért felel a Teslánál.

A szilíciumvölgyi tehetségek felhasználásával a Tesla lekörözi a többi autógyártó céget a számítástechnikai fejlettség terén.

Musk szerint az Apple már kevésbé sikeres az alkalmazottak átcsábításában, pedig az Apple állítólag 250 ezer dolláros bónuszt és 60%-os fizetésemelést is ígért a Tesla alkalmazottaknak.

Körülbelül egy éve merült fel annak az ötlete, hogy a Tesla az Apple kezére kerülhetne. Azóta nem lett semmi belőle, de ez is jelzi, hogy a két cég viszonya egészen különleges.

forrás és teljes cikk: beszeljukmac.com

Vélemény, hozzászólás?