A csatornázási művekre hivatkozva csalnak ki pénzt csoportok Budapesten

A Fővárosi Csatornázási Művekre (FCSM) hivatkozva csalnak ki készpénzt budapesti intézményektől és kisebb cégektől két-három fős csoportok Budapesten. A csatornázási cég azt kéri, hogy a károsultak tegyenek feljelentést a rendőrségen.

Az FCSM szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a két-három emberből álló, munkaruhába öltözött csapatok hivatalosan bejegyzett vállalkozások tagjai, és dugulást állapítanak meg vagy azt megelőző, sürgős tisztítási feladatok elvégeztetésére bírják rá az intézmények, cégek képviselőit. Az utóbbi időben a X., a XI. és a XX. kerületből érkezett erről lakossági bejelentés.
Hozzátették, a csalók arra is ügyelnek, hogy a munka látszatát keltsék, sokszor valamilyen fehér folyadékkal öntik körbe a csatornanyílásokat. Szóban a csatornázási művekre hivatkoznak, de a hivatalos megrendelőben, amelyet helyben aláíratnak, leszögezik: semmilyen kapcsolatban nem állnak a közszolgáltató céggel.

hirdetés

A kép illusztráció. Forrás: FCSM

A csalók általában 30-40 ezer forintot, de volt olyan eset is, amikor 70 ezret kértek a helyszínen.

Az FCSM hangsúlyozta: az emblémával ellátott, egységes ruházatú, arcképes igazolvánnyal rendelkező szakembereik nem házalnak csatornatisztítási ajánlattal, és nem kérhetnek készpénzt sem.

Vélemény, hozzászólás?