A jövő építőanyaga a föld?

A lélegző fal kitűnő mikroklímájával kellemes komfortérzetet biztosít, az állandó optimális páratartalom csökkenti az allergiás és légúti betegségek kockázatát. A zavartalan pihenést és gyógyulást szolgálja a vastag földfal elektromos szmog elleni védelme is.

A földtégla környezetbarát, káros anyagoktól mentes építőanyag.

A préselt földtéglából épített fal a hagyományos technikák közül leginkább a vert falra hasonlít.

A föld és a vályog kiváló hőtároló, hangszigetelő, és nedvességszabályozó tulajdonsággal rendelkezik. Nyáron nincs szükség klímaberendezésre, télen a lakás könnyen felfűthető.

Az új gyártási technológiának köszönhetően a préselt földtégla jóval szilárdabb, erősebb kézzel gyártott változatánál. A préselt téglák egyforma méretűek.

A gyártási idő csak töredéke a hagyományos technológiához képest.

Több éve folyamatosan fejlődő gyártási technológiánknak köszönhetően Ön minden igényt kielégítő modern házat építhet, és egyben élvezheti az ősi építőanyag minden előnyét.

  • Földszint és tetőtér építésére, lakó és ipari épületeknek, nyaralóknak, stb. egyaránt ajánljuk.
  • Az újkígyósi préselt földtégla ún. nehéz vályog, tartószerkezet nélküli építkezésre alkalmas.
  • Falvastagság: teherhordó fal: 60, illetve 45 cm, válaszfal, vagy hézagkitöltő fal: 30 cm.
  • Anyagszükséglet: 60 cm-es falvastagságnál 130, 45 cm-es falvastagságnál 100, 30 cm-es falvastagságnál 67 db / m2
  • A tégla névleges mérete: 30 * 15 * 10 cm.
  • A tégla súlya anyagától függően 7-7,5 kg.
hirdetés

 

Az újkígyósi préselt földtégla vizsgált adatai:

  • Testsűrűség: 1,8893 g/m3
  • Hajlítószilárdság: 0,6433 N/mm2
  • Nyomószilárdság: 3,251333 N/ mm2

Egy kis elmélet:

A testsűrűség tulajdonképpen az anyag felmelegedéssel, illetve lehűléssel szembeni ellenálló képességét fejezi ki. Minél nagyobb ez az érték, annál jobban kiegyensúlyozza a hőmérséklet ingadozását.

A nyomószilárdság azt mutatja meg, hogy egy falazó elem adott felülete mekkora súlyt bír el. 1 N/ mm2 = 100 tonna teher négyzetméterenként.

A „k” érték azt mutatja meg, hogy ha egy fal két oldala között 1 oC a hőmérsékletkülönbség, akkor ezen fal 1 m2 felületén mekkora hőmennyiség áramlik át 1 másodperc alatt. Minél kisebb a „k” érték, annál jobb hőszigetelésű az adott fal.

Páradiffúziónak (páraátbocsátásnak) nevezzük a gőz állapotú víz vándorlását a porózus építőanyagokban. A vándorlás oka a külső és belső hőmérséklet hatására létrejövő páranyomás- különbség. A páradiffúziós tényező azt a páramennyiséget adja meg, amely a fal két, egymástól 1 méter távolságra lévő rétege között 1 Pa (paszkál) nyomáskülönbség hatására a felület 1 m2-én 1 másodperc alatt áthalad. A nagyobb szám a jobb páravezető képességre utal. Mértékegysége: 109 kg/msPa.

forrás: foldteglabt.hu