A leginnovatívabb tíz város Európában

Budapest közöttük van?

Az Innováció európai fővárosa cím idei pályázatán a dán Aarhus városa, Berlin, Koppenhága, Helsinki, Nizza, Párizs, Tallinn, a finnországi Tampere, Tel Aviv és Toulouse került be a legjobb tíz közé, amelyek közül november 7-én Lisszabonban az úgynevezett webes csúcstalálkozón nevezik meg a nyertest – közölte a pályázatokat értékelő független szakértőkből álló testület választása alapján az Európai Bizottság kedden.

hirdetés

Carlos Moedas kutatásért, innovációért és tudományért felelős uniós biztos elmondta, az Innováció európai fővárosa díj inspiráló és innovatív ötleteket vonultat fel Európa-szerte. A verseny győztese 1 millió eurót kap (mintegy 310 millió forint) a város innovatív tevékenységének és projektjeinek támogatására, a második helyen végzett városok 100-100 ezer eurót kapnak – közölte az uniós biztos.

A verseny nyertese 2014-ben Barcelona, 2016-ban pedig Amszterdam volt – derül ki az Európai Bizottság közleményéből.

Az Innováció európai fővárosa címre minden legalább 100 ezer lakossal rendelkező város pályázhat. A pályázó városokat az aktuális társadalmi kihívásokra adott innovatív megoldások alapján ítélik meg. A városoknak be kell mutatniuk, hogyan valósították meg az innovatív koncepcióikat, milyen módon vonták be terveik elfogadásába és megvalósításába a lakosokat és azt, hogy az innovatív projektek végrehajtása hogyan erősíti a helyi ökoszisztémát.

energiaoldal.hu – MTI

Kapcsolódó cikkek
Átadták az Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny díjait

Átadták a 27. Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny díjait kedden Budapesten, a bírálóbizottság három első, négy második, három harmadik Elolvasom

Társulási szerződést kötött a Debreceni Egyetem és az Atomki

Arra szövetkeznek, hogy az ipari kihívásokra együtt adjanak válaszokat

Az innováció nem kerülheti el a bányászatot sem

 A klímavédelem leginkább a fosszilis energiatermeléstől követel a korábbiaknál jóval nagyobb alkalmazkodást

Új innovációs program indult

Magyar innovációs program indult, ennek első állomásaként jelent meg a 100 legérdekesebb magyar innováció című kiadvány, amiben több mint kétszáz Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?