A Nissan, Renault, BMW és a Tesla vezetői is előadást tartanak pénteken Budapesten

November 20-án Budapesten, a Millenáris B épületében nemzetközi elektromobilitási konferencián mutatják be a környező országok miniszterei, államtitkárai és szakpolitikusai hazájuk elektromobilitási stratégiáját. A New Way on E-mobility in EU konferencián Áder János köztársasági elnök mond nyitóbeszédet, majd a Nissan, a Renault, a BMW és a Tesla európai vezetői valamint francia és német szakértők tartanak előadást. A rendezvény ingyenes ugyan, de regisztrációhoz kötött, amelyet a newwayconference.hu oldalon lehet megtenni. A konferencia után szombaton pedig egy ingyenes családi napot szerveznek a Millenárison, ahol tesztvezetésekkel, játékokkal, elektromosautó-kiállítással és különleges elektromos autókkal várják a látogatókat.

A kormány szeretné elérni, hogy minél több embernek reális alternatíva legyen az elektromos autók használata Magyarországon, és azt is, hogy az autóipar elmozduljon az elektromos autók irányába is – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

New way on e-mobility Budapest

A jövő héten megrendezendő Új úton az elektromobilitás az Európai Unióban című konferencia és családi nap alkalmából tartott szombati sajtótájékoztatón a gazdasági tárca vezetője hozzátette: a kormány arra törekszik, hogy a gazdasági növekedés ne csak a hagyományos szénhidrogén alapú autóipari beruházások által kapjon további lendületet, hanem az elektromos autók, töltőállomások, beszállítói iparág kialakításával, terjesztésével is.

Tesla model-s-signature-red-motion

A Nemzetgazdasági Minisztérium november 20-i nemzetközi konferenciáján szó lesz az elektromobilitás jövőjéről, az állami szerepvállalás lehetőségeiről, az autógyártók e-mobilitási stratégiájáról valamint a töltési infrastruktúrákról. A szakmai találkozót, amelyen a visegrádi országok és Magyarország uniós szomszédainak magas rangú állami vezetői, szakpolitikusai, valamint a legnagyobb elektromos gépkocsigyártó-vállalatok vezető szakértői vesznek részt, Áder János köztársasági elnök nyitja meg.

MTI Fotó: Mohai Balázs

MTI Fotó: Mohai Balázs

A szakmai konferencia mellett egy ingyenes családi napot is szervez a gazdasági tárca. Budapesten, a Millenárison november 21-én reggel 10 órától ingyenes programok keretében találkozhatnak az érdeklődők a legmodernebb és a formatervezés élvonalát képviselő elektromos járművekkel, közöttük egy-két kuriózummal is.

BMW i3 töltés

A családi napon mindenki megtalálhatja majd a számára érdekes programot: lesz ugyanis elektromos gokart, ügyességi versenyek BMW i3, Nissan Leaf valamint Renault Twizi modellekkel, belenézhetünk egy félbevágott elektromos autóba, élő elektromos kísérletekben vehetnek részt a látogatók, de még egy hat méter magas elektromos party busz is szórakoztatja a vendégeket. A nap végén a Dumaszínházas Rekop György és Trabarna, valamint Danny Blue mentalista valmint Czollner Gyula sportriporter mesél különleges formában elektromos autós élményeiről. A napot pedig a Beach Acoustic zenekar koncertje zárja.

A konferencia és családi nap részletes programját a www.newwayconference.hu valamint a www.emobilityhungary.hu oldalakon lehet megtalálni, regisztrálni pedig itt lehet!

PROGRAM

8:30 – 9:45

REGISZTRÁCIÓ

10:00 – 10:20

ÁDER JÁNOS Köztársasági elnök megnyitó beszéde

10:20 – 10:40

VARGA MIHÁLY Nemzetgadasági miniszter

MAGYARORSZÁG

10:40 – 11:00

PETER GASPERSIC infrastruktúráért felelős miniszter

SZLOVÉNIA

11:00 – 11:20

EDUARD MURICKY gazdasági minisztériumi államtitkára

CSEHORSZÁG

11:20 – 11:40

VALENTIN BRANZEA energiaügyi, KKV és üzleti környezet minisztérium államtitkára

ROMÁNIA

11:40 – 12:00

IVAN LANČARIČ külgazdaság-politikáért és EU ügyekért felelős vezérigazgató

SZLOVÁKIA

12:00 – 12:20

Egyeztetés alatt

LENGYELORSZÁG

12:20 – 12:30

VÖRÖS TAMÁS Jedlik Ányos Klaszter főtitkár

MAGYARORSZÁG

12:30 – 12:35

PLENÁRIS ÜLÉS ZÁRÁSA

hirdetés

12:35 – 12:45

NISSAN Leaf Közép-kelet európai bemutató

12:45 – 13:30

EBÉD SZÜNET

13:30- 18:00

KONFERENCIA FOLYTATÁSA

GYENES PÉTER

PwC Magyarország

Merre tart az elektromobilitás és az elektromos autók piaca? Az E-közlekedés nemzetközi helyzete, áttekintése.

JELLE VASTERT

TESLA

Töltési stratégiák Európában

STEVEN DORRESTEIJN

ABB

Fejlesztési és nemzetközi eMobility trendek

ANDREAS KLUGESCHEID

BMW Group

BMW Group és a jövő mobilitása

JULIEN FOUCHER

Nissan Europe

A Nissan Leaf sikere

VINCENT GESLIN

Renault Group

E-mobilty stratégia a Renault-nál

PÉNZES LÁSZLÓ

MVM Partner Zrt.

Egyeztetést alatt

BOTTYÁN BALÁZS

Flashnet Hungary Kft.

Smart City projektek Európában

MÉSZÁROS CSABA

Evopro Group

Magyar elektromos buszgyártás jövője

BORISZOV DÁNIEL

BME Formula Racing Team

Elektromobilitási kutási eredmények a BME-n

JAN HAUGEN IHLE

Fortum Markets AS – Norway

A norvég gyorstöltőhálózat sikerei

ALEXANDRE BORGOLTZ

DBT – CEV

Az európai gyorstöltőhálózat menedzselésének tapasztalatai

 

jedlikanyosklaszter.hu