A vályogvető programban felépült házakat adtak át Gilvánfán

A szociális célú, 42 négyzetméteres családi házak helyben készített vályogtéglákból, a helyi lakosság számára épültek a Vályogvető Közfoglalkoztatási Program keretében

A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában korábban azt írta: a szociális célú, 42 négyzetméteres családi házak 20 ember napi 8 órás munkájával, helyben készített vályogtéglákból, a helyi lakosság számára épülnek.

hirdetés
MTI Fotó: Sóki Tamás

MTI Fotó: Sóki Tamás

A közlemény utalt arra, hogy a sellyei kistérséghez tartozó Gilvánfa 380 fős lakosságának 99 százaléka roma. A településen az önkormányzat az egyetlen foglalkoztató, az álláskeresők száma 48, közülük 14 tartós munkanélküli, foglalkoztatást helyettesítő támogatást 16-an kapnak, a közfoglalkoztatásban 104-en vesznek részt.

Az önkormányzat és a munkaügyi központ szerint, a vályogvető projekt keretében a közfoglalkoztatottak hasznos munkát végeznek, az elkészült házak pedig további hasonló ingatlanok építését, felújítását generálhatják Gilvánfán és más településeken, továbbá növelhetik a vályogtégla iránti igényt.