Államosíthatják a FŐGÁZ-t

A Magyar Nemzet információja szerint év végéig újabb energiaszolgáltató államosításáról születhet megállapodás. A FŐGÁZ 49 százalékos részesedését venné meg az állami Magyar Villamos Művek Zrt. a német RWE-től. Koncz László, a budapesti gázszolgáltató vezérigazgatója a napilapnak azt mondta, a Főgáz már túlesett egy többhetes, rendkívül mély átvilágításon, amelyet ismert nemzetközi tanácsadó cégek végeztek el. Ez alapján megtörténik majd a Főgáz értékelése, és erre alapulhat az RWE kisebbségi részesedésének megvétele, többségi tulajdonosként a cégben marad a főváros.

kép: fogaz.hu

kép: fogaz.hu

hirdetés

Az idei év nehéz volt a FŐGÁZ és a többi gázszolgáltató számára, elsősorban a januári és novemberi rezsicsökkentés hatásai miatt. A Főgáz viszont nyereséges maradt, noha ez jócskán elmarad a tavalyi körülbelül 7 milliárd forintos adózott eredményétől.

A rezsicsökkentésből eredő veszteségeket a FŐGÁZ költségcsökkentéssel tudta részben kompenzálni. A többmilliárdos árbevétel visszaesés ellenére elért profitot a cégvezető nagy sikernek tartja.
OrientPress Hírügynökség, Magyar Nemzet