Apró, elektromos kisáruszállító a Renaulttól (videó)

A Twizzy eddig is a Renault (sőt egész Európa) legsikeresebb elektromos modellje volt, most pedig újabb változatával bővült az elektromos Renault-flotta.

A Twizy Cargo ránézésre nem nagyon különbözik a polgári változattól. A legnagyobb különbség, hogy a vezető mögött nem egy kucorgó utas, hanem néhány doboznyi áru számára alakítottak ki helyet.

nuevo-Renault-Twizy-Cargo

A 180 literes csomagtartó persze nem valami hatalmas, de legalább vízálló, ami azért nem éppen hátrány. A liliputi autóhoz passzoló csomagtartó azonban a számos vállalkozó számára bőven elég lehet. Gondoljunk csak egy zsúfolt belvárosra, ahol a sétálóutcában található órabolt tulajdonosa szeretné megoldani a szállítást és lehetőség szerint az ingyen parkolást. Hasonló célokra a Twizy Cargo ideálisnak tűnik.

renault-twizy-cargo-ev

hirdetés

Az már csak hab a tortán, hogy az üzemeltetése gombokból megoldható…

Twizy-Cargo-6

 

renault-twizy-cargo4

Két változat készül, az egyik 5, a másik 17 lóerős, 45 és 80 km/h végsebességgel. A hatótávuk használattól függően 80 km körüli.

A 6750 és 7350 eurós nettó árhoz (kb. 1 984 000 és 2 160 000 forint) az akkumulátor havi 50 eurós (14  700 forint) bérleti díját kell még hozzáadni.