Átadják a miskolci geotermikus fűtőrendszert

Jövő héten, május 7-én adja át a PannErgy Nyrt. a Miskolcon kiépített geotermikus fűtőrendszert – tudta meg az EnergiaFocus.hu. A körülbelül 7,5 milliárd forintos beruházás az Avas lakótelep 10 ezer lakásának hőigényét elégíti majd ki.

kép: pannergy.hu

kép: pannergy.hu

Jó pár hónap késlekedéssel adja át a PannErgy Nyrt. a miskolci geotermikus fűtőrendszer első szakaszát. Értesüléseink szerint a projektet május 7-én avatják föl a nemzeti fejlesztési miniszter jelenlétében.

hirdetés

A beruházás összesen 7,5 milliárd forintot emésztett fel, célja pedig, hogy az Avas lakótelep fűtési igényét geotermikus energiával biztosítsa. Ez jelentős mennyiségű hőellátást jelent, mivel a rendszer mintegy 10 ezer lakásnak és több mint 100 intézménynek nyújt szolgáltatást. A projekt finanszírozását európai uniós források is segítették, innen ugyanis 1,7 milliárd forintnyi támogatás érkezett.

Ez a PannErgy legnagyobb szabású projektje ezidáig. A cég Szentlőrincen immáron csaknem három éve működtetett rendszere ugyanis évi 24 ezer gigajoule fogyasztáshoz biztosít geotermikus energiát, ezzel szemben Miskolcon évente 800 ezer gigajoule hőenergiát értékesítenek majd.

A tőzsdei cég tegnap tartotta éves rendes közgyűlését, ahol az igazgatótanácsba választották Tóth Péter, a PannErgy nemrég kinevezett vezérigazgatóját, illetve Major Csabát.
OrientPress Hírügynökség