Az Alteo éves közgyűlése elfogadta a 16 forint osztalékot részvényenként

Az Alteo Nyrt. éves közgyűlése pénteken az igazgatóság javaslata alapján jóváhagyta a 16 forint osztalékot részvényenként, és elfogadta a 2018-as beszámolót csaknem 18,7 milliárd forintos árbevétellel, több mint 530 millió forintos nettó eredménnyel és 1,8 milliárd forintot meghaladó EBITDA-val.

Az energetikai társaság pénteki közleménye a tavalyi adatok közül kiemelte a jelentős, több mint 12 milliárd forintnyi befektetést. A megkezdett projektek mindegyikét átadják az idén az első fél évben, a beruházási célok ezzel idő előtt teljesültek. Az Alteo azonban, felmérve a piaci lehetőségeket, újabb barna- és zöldmezős beruházásokat, valamint felvásárlásokat tervez, elsősorban a megújuló energia terén. Az új projektek befektetési igénye 7 és 10 milliárd forint közötti. Hozzátették, hogy hamarosan megkezdődhet a márciusi tőkeemelésből befolyt összeg felhasználása, a következő években pedig újabb forrásbevonások is elképzelhetőnek tartanak.

hirdetés

ifj. Chikán Attila

A közlemény idézi Chikán Attila vezérigazgatót, aki mozgalmas évnek nevezte a tavalyit, és idén is hasonlóan intenzív befektetési időszakot vár. Üdvözölte emellett, hogy az Alteo eredményesen működtette az erőműveit és osztalékot is tudott fizetni 2018-ban.
Az Alteo részvényeit 2010 októberében vezették be a Budapesti Értéktőzsdére. A papírokat a prémium kategóriában jegyzik, a csütörtöki kereskedést 780 forinton fejezték be. Az éves minimum 630 forint, a maximum 815 forint volt.

energiaoldal.hu – MTI

Vélemény, hozzászólás?