Az Apple részt venne a robotjárművek szabályozásának kidolgozásában

Az Apple részt kíván venni az önállóan navigáló járművekre vonatkozó szabályok kidolgozásában – derül ki az Apple NHTSA amerikai közúti közlekedésbiztonsági hivatalnak megküldött leveléből.

A levelet, amelyet az NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) tett közzé honlapján, az Apple rámutat, hogy szerzett ismereteivel és tapasztalataival hozzá kíván járulni az önállóan navigáló járművekre vonatkozó szabályozás kidolgozásához.

apple-store bolt

hirdetés

Kifejti, hogy már hatalmas összegeket fordított a tanulásra képes mesterséges intelligencia kutatására és számos területen – a közlekedést is beleértve – óriási kiaknázható lehetőségeket lát az irányítási folyamatok automatizálásában.

Az Apple levelében egyúttal szorgalmazza a balesetekre és kritikus közlekedési helyzetekre vonatkozó adatok anonim megosztását a robotjárművek fejlesztői között a fejlesztési folyamat javítása és felgyorsítása érdekében.

A levél sehol nem tesz konkrétan említést arról, hogy az Apple maga is foglalkozna önállóan navigáló autók kifejlesztésével.

energiaoldal.hu – MTI

Vélemény, hozzászólás?