Az Audi konnektoros újdonságai

Két durva elektromos járművet is bemutatott az Audi az idei Genfi Autószalonon. Az egyik egy sportkocsi, az új R8-as elektromos változata, a másik pedig az első konnektorról tölthető terepjárójuk a Q7 e-tron quattro.

Az R8 e-tron a szupersport-kategóriába érkezik, figyelemre méltó paraméterekkel.

Audi R8 e-tron quattro

Két villanymotor hajtja, amelyek összesen 462 lóerőt és 920 Nm-t szabadítanak az aszfaltra. Ezzel 3,9 másodperc alatt képes elérni a 100 km/h  sebességet álló helyzetből.

Audi R8 e-tron quattro

A gyár szerint a beépített 92 kWh-s akkucsomag 450 kilométeres hatótávot tesz lehetővé.

Audi R8 e-tron quattro

Az impozáns adatokat némiképp beárnyékolja, ha összevetjük őket a Tesla jelenlegi legdurvább (családi) autójával a Model S P85D paramétereivel: két villanymotor, összesen 691 lóerő teljesítménnyel, 3,2 másodperces gyorsulás, 250 km/h végsebesség, 85 kWh-s akkumulátor, 407 kilométeres hatótávval.

Tesla Model S P85D

hirdetés

Ehhez jön még a 8 év kilométer-korlátozás nélküli garancia és az ingyen tankolás a Spuercharger elektromos gyorstöltő-hálózaton.

Az Audi másik villanyos újdonsága nem teljesen elektromos hajtású. A Q7 e-tron quattro az első plug-in hibridjük a Q-modellek között. A nagyméretű SUV a világ első konnektoros hibridje hathengeres dízelmotorral.

Audi Q7 e-tron quattro Frankfurt

A kiegészítő villanymotort egy 3.0 TDI-hez passzították a rendszer maximális teljesítménye 455 lóerő. Ezzel a batár igen fürgén mozog, mindössze 5,1 másodperc a 0-100 km/h.

Audi Q7 e-tron quattro Frankfurt 2015

Tisztán elektromos módban 56 kilométert tud megtenni, de a tankban található gázolajat is elégetve a hatótáv már 1410 kilométerre nő, tehát elvileg egy Budapest-Amszterdam is letudható vele megállás nélkül.

Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro

Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro

A Q7 e-tron quattro hivatalos fogyasztása 1,7 liter gázolaj 100 kilométerenként, az 50 grammos CO2-kibocsátás a szegmens jelenlegi legjobbja.

energiaoldal.hu