Azt tudta, hogy Rolls-Royce technológia kerül Paksra?

A Rolls-Royce, a világ egyik vezető nukleáris irányítástechnikai szolgáltatója a Paks 2 projekt potenciális beszállítójaként mutatkozott be szerdán a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen nukleáris szakemberek előtt.

Az MTI-nek küldött közlemény szerint az elmúlt 40 évben a Rolls-Royce valamennyi reaktortípushoz tervezett, gyártott, szerelt és korszerűsített analóg, illetve digitális irányítástechnikai rendszereket, ezeket több mint 20 ország 200 atomreaktora használja.

rolls-royce

hirdetés

A szemináriumon a cég bemutatta egyebek között saját fejlesztésű biztonsági rendszerét, és áttekintést adott a világszerte zajló különböző referenciaprojektjeiről, az energiacégekkel kialakított hosszú távú kapcsolatairól.

A cég tájékoztatása szerint a Rolls-Royce Holdingnak több mint 120 országban vannak ügyfelei, éves árbevétele 2015-ben 13,4 milliárd font volt, amelynek közel a fele másodlagos piaci szolgáltatásokból származott, megrendelés-állománya 2015 végén 76,4 milliárd fontot ért el. A Rolls-Royce 2015-ben 1,2 milliárd fontot fordított kutatásra és fejlesztésre, emellett 31 műszaki egyetemből álló globális hálózatot támogatott.

energiaoldal.hu – MTI

Vélemény, hozzászólás?