Befenyít a polgármester

Bergamo polgármestere személyesen neveli szelektív hulladékgyűjtésre városa lakóit: egy család otthonába saját maga vitte vissza a nem megfelelően szétválogatott szemetet.

Három zacskóban tizenöt kilogramm hulladékkal és rendőri kísérettel állított be Dimitri Bugini, Bergamo polgármestere a lombardiai városban élő egyik családhoz – számolt be az Il Giorno helyi hírportál.

Dimitri Bugini, kép: ecodibergamo.it

Bergamo első embere azt a háztartási szemetet vitte házhoz, amelyet a család néhány nappal korábban az egyik hulladékszigeten hagyott. A zacskókban volt ételmaradék, műanyag, üveg, papír. Szelektálás helyett a családtagok egybe gyűjtöttek össze mindent, és a hulladékkal teli zacskókat még a tárolókba sem dobták bele, a szemeteskukák lábánál hagyták őket.

hirdetés

A köztisztasági vállalat dolgozói jelezték a polgármesternek az esetet, a szemetelőket a hulladékszigetet ellenőrző videokamerák segítségével azonosították.

A polgármester nem csak visszavitte a családnak a szemetet, arra is kötelezte őket, hogy szét is válogassák. Elkísérte őket a hulladékszigetre és külön-külön mindent a megfelelő tárolóba dobatott.

„Kiszabhattam volna rájuk hatvan eurós bírságot, amelyet vagy kifizetnek vagy nem. Inkább megneveltem őket. Az volt a célom, hogy megértsék a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségét” – hangsúlyozta a polgármester.

MTI

Vélemény, hozzászólás?