CONSTRUMA 2016 – Egy fedél alatt az építőipar és az otthonteremtés

HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont április 6–10. között rendezi meg a régió legnagyobb otthonteremtési és építőipari kiállítási csokrát. Minden eddiginél nagyobb alapterületen: 6 pavilonban és a szabad területeken több mint 19 ezer négyzetméteren találkozhatnak a látogatók 15 ország 584 kiállítójával.

Az idei kiállítás az építőipar (CONSTRUMA) mellett a megújuló energiára (RENEO), a lakberendezésre (OTTHONDesign) a kertépítésre- és tervezésre (CONSTRUMA KERT), valamint használt és új lakóingatlanokra (LAKÁSVÁSÁR) fókuszál. Újdonság a LIGNO NOVUM fa- és bútoripari kiállítás.

construma2016

CONSTRUMA

A kiállítási csokor zászlóshajója, az ország legnagyobb építőipari szakkiállítása. Piacvezető szerepét immár 35. alkalommal bizonyíthatja 2016-ban. A CONSTRUMA-n, amely mostanra a közép-kelet-európai régió vezető szakkiállítása lett, ezúttal az innovatív építőanyagok, építési termékek és megoldások állnak a középpontban.

A CONSTRUMA a Vásárközpont legnagyobb pavilonjában, az A-ban és a szabad területen kap helyet. Hagyományosan kiemelt témái a FRONTAL (nyílászárók, árnyékolástechnika), DACH-TECH (tetőfedés), ELECTROLIGHT (épületvillamosság, világítástechnika) és az INTER-ISOLA (homlokzatok, szigetelés).

A CONSTRUMA egyik fontos és kiemelt témája a kormány új lakásfinanszírozási rendszere. A csok-kal és a nok-kal kapcsolatban a látogatók a legfrissebb információkat kaphatják meg a Nemzetgazdasági Minisztérium/MEH? Által működtetett CSOK-INFO szigeten.

A kiállítás társ-fővédnöke az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége és a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség. Kiemelt és stratégiai partner a kiállítás szervezésében a Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnöki Kamara.

Részletes program és kiállítói lista a www.construma.hu oldalon.

RENEO

A RENEO az egyetlen hazai, kifejezetten a zöldenergia témájával foglalkozó szakkiállítás, amely a megújuló energiahasznosítás lehetőségeinek bemutatása mellett, a legújabb épületgépészeti megoldások és termékek megtekintésére is lehetőséget biztosít.

reneo2016_hu

A kiállításon egyre nagyobb teret kapnak a legmodernebb épületautomatizálási rendszerek, valamint a városgazdálkodáshoz, infrastrukturális fejlesztéshez kapcsolódó témák.

Mivel a kiállításcsokor egyik legnépszerűbb témaköre a megújuló energia, a 4. alkalommal megrendezett RENEO ismét önálló csarnokban, a D pavilonban kap helyet.

Részletes program és kiállítói lista a www.reneo.hu oldalon.

OTTHONDesign

A csokor fontos része az OTTHONDesign, a lakberendezés és a design kiemelkedő fóruma, a csokor legdinamikusabban fejlődő tagja. Mivel már tavaly kinőtte a G pavilont újdonságként idén KONYHAShow néven önálló pavilonban és önálló programmal mutatkozik be a konyhatechnológia és a kapcsolódó konyhabútor tematika. Itt a kiállítók újdonságai mellett a látogatók megtekinthetik a Jövő konyhája 2015 pályázat nyerteseinek makettjeit is.

otthon design2016_hu

Elmaradhatatlan része a kiállításnak az OTTHONDesign Top Tipp ingyenes lakberendezési tanácsadás, ahol a látogatók szakértők segítségét vehetik igénybe lakásuk belső kialakításához.

Tavaly debütált, és idén is fontos része a kiállításnak a Download Design, Magyarország első open design projektje. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Bútorszövetség és a Hungexpo együttműködésének eredményeképpen az érdeklődők olyan ingyenesen letölthető design bútor tervekhez juthatnak hozzá, amelyek magyar asztalosipari körülmények között könnyen megvalósíthatók és megfizethetőek. (A projekt sikerét mutatja, hogy a Download Design-t jelölték a Highlights of Hungary 2015 Díjra is, ami azt jelenti, hogy beválasztották Magyarország legkreatívabb projektjei közé.)

Az OTTHONDesign kiállítás keretében a látogatók idén is találkozhatnak a magyar tervezők legújabb munkáival a Magyar Design standon.

Az OTTHONDesign-on adják át az Év Lakberendezője 2015 díjat.

A kiállításhoz immár második alkalommal csatlakozik a legnagyobb múltú hazai ingatlan szakkiállítás, a Lakásvásár, amely új és használt lakóingatlanok értékesítésével, finanszírozásával foglalkozó cégek számára nyújt bemutatkozási lehetőséget.

A legnagyobb hazai faipari rendezvény, a Ligno Novum – Woodtech is a kiállítási csokorral egy időben várja a látogatókat a B pavilonban, ahol az asztalos- és faipar legújabb információit, gépeit, szerszámait és technológiáit ismerhetik meg.

Részletes program és kiállítói lista a http://otthon-design.hu/ oldalon.

CONSTRUMA KERT

A Hungexpo Zrt. ötödik alkalommal rendezi meg a CONSTRUMA csokor részeként a tavasz legnagyobb dísznövény és kertépítészeti kiállítását. Szakmai hátterét idén is – mint indulása óta mindig – a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége (MAKEOSZ) biztosítja. A Szövetség minden évben itt mutatja be a Magyar Kertépítő Verseny és Show versenymunkáit. (Eredményhirdetés a kiállítás második napján, csütörtökön.)

construma_kert2016

Péntek, szombat és vasárnap rendezik a kiállításon az Orchidea Show-t. A C pavilon színpadán elkészített kompozíciókat a szervezők a nézők között sorsolják ki.

hirdetés

A CONSTRUMA KERT stratégiai partnere, egyúttal a kiállítás társszervezője a Magyar Díszkertészek Szövetsége (MDSZ).

Részletes program és kiállítói lista a http://construma.hu/kert oldalon.

SZAKMAI PROGRAMOK

A CONSTRUMA kiállítási csokor első három napja a szakmáé. A konferenciákra és háttérbeszélgetésekre előzetes regisztráció szükséges.

A kiállítás otthont ad mind a Magyar Építész Kamara, mind a Magyar Mérnöki Kamara továbbképzéseinek. Több kísérőesemény témája lesz az energiahatékonyság és a megújuló energiák, mint például a Magyar Energetikai Társaság által szervezett konferenciának, vagy az Öko City bemutatónak. Fontos és érdekes programot ígér a többi között az Innovációk az építészeti gondolkodásban és gyakorlatban című nemzetközi konferencia, a Településeink energiahatékonysági lehetőségei és A geotermikus energia felhasználás kérdései című szakmai fórum, a GREEN CITY – Zöld infrastruktúra konferencia, valamint az Országos Ingatlankonferencia.

Az OtthonDesign is széles programkínálattal várja az érdeklődőket. A kiállítás nyitó napján a LOSZ tart Konyhatechnológiai workshop-ot a G pavilon VIP termében, de hasonló témában a Multikomplex programja pénteken kerül megrendezésre ugyanitt. A Bútorszövetség konferenciája szintén a G pavilon VIP termében lesz április 7-én, Fától a bútorig címmel.

NAGYKÖZÖNSÉG PROGRAM

Hogyan építs jó tetőteret? címmel tetőtér beépítési bemutató lesz az A pavilonban a kiállítás 5 napján a hazai nagy forgalmazok részvételével a Hungexpo szervezésében. A MERKAPT Nagy Kazánválasztóján hétvégén pedig mindenki kedvező áron találhat korszerű kondenzációs fűtőberendezést.

A tudatos építkezőknek nyújt segítséget a Magyar Építéstechnika szaklap, azzal hogy standjukon tanácsadók segítenek az érdeklődőknek kérdéseik megválaszolásában, a MERKAPT gyakorlati képzésin pedig a megújukó energiaforrásokról és energiatakarékos megoldásokról lesz szó a D pavilonban.

Különösen aktuális témája lesz a kiállításnak 2016-ban a CSOK, Családi Otthonteremtési Kedvezmény, mely egyaránt foglalkoztatja a szakmát és a végfelhasználókat is.

A kiállítási csokor szakmaiságát bizonyítja az is, hogy 2016-ban a Magyar Építész Kamara ismét 1 továbbképzési pontot ad tagjaink a kiállítás megtekintéséért.

A részletes szakmai program a http://construma.hu/hu/konferencia-programok oldalon.

A kiállítás 2016. április 6–10. között látogatható.

Szakmai napok: április 6-8. 09.00-18.00

Közönség napok: április 9. 09.00-18.00

április 10. 09.00-17.00
Belépőjegyek: Helyszínen Online

Április 6–8., szerda, csütörtök

Szakmai belépőjegy 4 500 Ft 4 000 Ft (regisztráció nélkül)

3.000 Ft (regisztrációval)

Április 8., csütörtök

Csoportos diákjegy 1 500 Ft –

10 fő feletti diákcsoportok részére

Április 9–10.

Közönségnapi belépőjegy 2 500 Ft 2 000 Ft

Családi belépőjegy 6 000 Ft –

(2 felnőtt + 2 gyerek–14 év alatt)

Nyugdíjas- és diákjegy 2 000 Ft – igazolvány felmutatásával

Budapest X. kerületi lakosok jegye 500 Ft – lakcímkártya felmutatásával

Belépőjegyek OTP SZÉP kártyával is válthatók.

Jegyinformáció, tudnivalók a kiállítás megközelítéséről és a parkolásról a www.construma.hu oldalon

Vélemény, hozzászólás?