Diáklányok a villanybuszban (videó)

Elsőként próbálhatták ki a MODULO nevű magyar buszcsalád elektromos hajtású prototípusát azok a középiskolás lányok, akik a 2014-es Lányok Napja alkalmából az evopro csoport látogatását választották

A mérnökiroda kompozit szerkezetű, null-emissziós, elektromos buszának megismerése mellett a résztvevők betekintést nyerhettek az automatizálás, az innovációs projektek, a mobilinformatika, a gépészeti tervezés, valamint a formatervezés világába is.

evopro MODULO Lányok Napja elektromos buszA Lányok Napja elnevezésű nemzetközi mozgalom magyarországi állomására harmadik alkalommal került sor a Nők a Tudományban Egyesület szervezésében. Az esemény olyan „férfias” szakterületek megismerésére kínált lehetőséget, mint az IT, az elektronika vagy a műszaki területek. Országosan 5 kutatóintézet, 10 egyetem és 43 nemzetközi és hazai vállalat – köztük az evopro csoport is- közel 70 programmal várta a középiskolás lányokat.

hirdetés

A rendezvény célja, hogy saját élményekkel, tapasztalatokkal tegyék vonzóbbá az innovációval és technológiával kapcsolatos szakmákat a pályaválasztás előtt álló lányok számára, így esélyt biztosítva annak, hogy a nők aránya a mérnöki és informatikai pályákon jelentősen növekedjen.

evopro MODULO Lányok Napja elektromos autóbuszAz evopro csoport, mint Családbarát Munkahely és Legjobb Női Munkahely díjas vállalat, a kezdetektől a rendezvény pártolója. A nyílt nap alkalmából pályaválasztás előtt álló középiskolás lányok pillanthattak be a csoport életébe. Az általános cégbemutatót követően a diáklányok rálátást nyerhettek a mérnöki ágazatok munkájára, majd megismerkedhettek a vállalat női mérnökeivel, akik saját sikertörténeteiket mesélték el.

A nap fénypontja a nemrég bemutatott MODULO Medio Electric elektromos busz kipróbálása volt, így a diáklányok az elsők, akik az evopro csoport kompozit szerkezetű elektromos buszával utazhattak.

„A tapasztalat azt mutatja, hogy a manapság amúgy is hiányszakmának számító mérnöki terület iránt a lányok kevésbé érdeklődnek. Célunk, hogy alkalmat teremtsünk a mérnöki pálya korai megismertetésére, ezzel nyomatékosítva azt, hogy ezen a területen nőként is lehet érvényesülni, karriert építeni” – nyilatkozta Mészáros Csaba, az evopro csoport elnök-tulajdonosa. A Lányok Napja mozgalmat a vállalat kiváló lehetőségnek érzi és a jövőben is támogatni kívánja.