E-bike boom a csütörtökön induló Bringaexpon

2013-ban új fejezet kezdődik hazánk legnagyobb kerékpáros szakkiállítása, a PORT Bringaexpo életében. A rendezvény új csarnokba, a Hungexpo G pavilonjába költözött, így február 28. és március 3. között, naponta 10’00- 18’00-ig, mintegy 10.000 négyzetméteren várják a kerékpár iránt érdeklődőket.

Az expon minden eddiginél több kiállító lesz, új, a hazai piac számára eddig ismeretlen márkákat is megismerhettek. A teljes kiállítói lista megtalálható a kiállítás internetes oldalán ITT.

A belépőjegy a korábbi hagyomány alapján most is érvényes lesz az azonos időben zajló Utazás és Vitalexpo és Karaván Szalon kiállításokra is. A belépőjegy elővételben kedvezményesen megvásárolható az expo weboldalán ITT.

A kerékpárral érkezőket a Magyar Kerékpárosklub idén is nagyméretű, ingyenes kerékpártárolóval várjuk a Hungexpo I-es számú főkapujánál.

E-bike boom:

Az Európai Unió tagállamaiban az utóbbi években hatalmas robbanás történt a minőségi elektromos kerékpárok, az e-bikeok eladásának piacán.

A legbringásabb nemzetként ismert Hollandiában, a kerékpáros piac ezen egyetlen szegletében nem történt csak visszaesés. Az elektronikus kerékpárok eladásai 1.3%-al nőttek, így 2012-ben közel 171000 darab talált gazdára. A hollandoknál az e-bike-ok hagyományosan erősnek számítanak, jelenleg 43% a piaci részesedése ezen eszközöknek és a vásárlók átlagosan 1821 eurót költenek rájuk. A hazai kerékpáros piac az e-bike-ok berobbanása előtt áll, ezért a BringaExpon is kiemelt témaként szerepelnek, szinte már minden komoly kerékpárgyártó kínálatában megtalálhatóak. Az expon korábbinál nagyobb méretű, 500 nm-es látogatói tesztpálya is helyet kap, melyen összesen 50 db különleges kerékpárt (elektromos, fekvő, tricikli, stb) próbálhattok ki.
Bemutatkozik a turisztikai kerékpáros szektor

További újdonság a Bringaexpo életében, hogy a kerékpáros turisztikai szolgáltatók is bemutatkoznak, kizárólag a bicikliseknek szóló ajánlataikkal. Külföldi díszvendégünk az idei évben Ausztria, mely az elmúlt években csodálatos hegyei, fejlett kerékpáros túraútvonal hálózata és infrastuktúrája miatt új célcsoporttá vált a hazai bringások számára. A szomszédos nyugati országból idén négy régió (Fertő-tó, Karintia, Innsbruck és Stájerország) érkezik a Bringaexpo, bemutatva a térség kerékpározási lehetőségeit.

hirdetés

Természetesen az egyre nagyobb számban előforduló hazai kerékpáros szolgáltatók is részt vesznek a kiállításon, többek közt a Velencei-tó, a Tisza-tó, a Balaton és a Kis-Balaton térsége is önálló standdal képviselteti magát.

Magyarországon először Mobil Pumpa Pálya tesztlehetőség

A 40 méter hosszú (8 hullám, 2 döntött kanyar) szabvány modulokból épült ovális fa pálya, azaz a pump track. Ízlelj bele egy új generációs szórakozásba. Pedálozás helyett, haladj előre a súlypontod fel- és lemozgatásával.

A Bringaexpon mindenféle kétkerekű eszközzel, minden korosztály (3 éves kortól akár 60 éves korig, amatőrtől a gyakorlott bringásig, futókerékpárral, rollerel, BMX-el és túra géppel) próbálkozgat.

Szabadstílusú kerékpáros bemutató mobil funbox-on

1 ugrató / 2 bemutató / 3 bringás / 4 méter magas ugrások.


A hazai extrém kerékpározás – MTB / BMX dirt és park – élvonala látványos alap trükkökkel és nagy ívű ugrásokkal (360, szupermen, szaltó, stb) kápráztatja el a nézőket a helyszínen felépített mobil ugratón szombaton és vasárnap is, 12 és 15 órakor.

További infó: www.bringaexpo.eu, info@bringaexpo.eu

Vélemény, hozzászólás?