Ecocrete, a beton következő generációja

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) tovább bővíti termékportfólióját, amellyel újabb lépést tesz a klímacél eléréséhez! A Betonüzletág új terméke, az Ecocrete lehetővé teszi az alacsonyabb környezeti lábnyom megteremtését.

A német tapasztalatok alapján kifejlesztett ökobeton továbbra is magas minőséget és tartósságot biztosít, valamint ugyanolyan szilárdsági jellemzőkkel rendelkezik, mint a hagyományos beton. Sőt, vastagabb szerkezetek is biztonsággal készíthetőek belőle, mindezt úgy, hogy lehetővé teszi az alacsonyabb környezeti lábnyom megteremtését.

Ecocrete

Az Ecocrete előállítása során jelentősen, akár 60%-kal csökken a CO2 kibocsátás, köszönhetően az erre optimalizált cementeknek, valamint a környezettudatos nyersanyagbeszerzésnek és felhasználásnak.

hirdetés

Fenntarthatósági törekvések a jövőre nézve

A DDC anyavállalatával maximális összhangban határozta meg a fenntarthatósági stratégiájának legfontosabb témaköreit és fő elveit. Az Ecocrete is ennek a folyamatnak a része, hiszen a cementet és a betont – építőanyagként – tekintve jelenleg nincs olyan alternatíva, amely hatékony választ adna a nagy mennyiségben felmerülő keresletre.

Éppen ezért tekinthető az Ecocrete a beton következő generációjának!

(x)