Elkészült a velencei kerékpárút, itt a térkép!

Átadták hétfőn a Velencei-tó déli partján a tizenkét kilométer hosszú kerékpárutat, amelyet több mint 800 millió forintos beruházással létesítettek Dinnyés és Velence között. A kerékpárút két, egyenként hat kilométeres szakaszból áll.

A beruházáshoz Gárdony önkormányzata és a Velencei-tó és térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács (VVVTFT) egyaránt 291-291 millió forint uniós támogatást nyert, ezenkívül a kormány 150 millió forintos támogatást biztosított hozzá, adta hírül az MTI.

Az átadáson természetesen a térség fideszes országgyűlési képviselője is ott volt, és bejelentette, hogy a kormány további 86 millió forintos kiegészítő támogatást adott a projekt teljes befejezéséhez, mert a teljes útszakaszra kötelezően előírt közvilágítás kiépítésére a meglévő források nem voltak elegendőek.

Aki szeretné kipróbálni az új utat, feltétlenül érdemes használnia a mozgasvilag.hu által készített nagyszerű interaktív térképet, ami utca-szintű részletességgel igyekszik követni a hivatalosan kijelölt Velencei tó körüli kerékpárút vonalvezetését, megkülönböztetve a különálló kerékpárutakat és a közúton kijelölt szakaszokat is. Ez különösen hasznos lehet azok számára, akik a forgalomtól teljesen elkülönített bicikliutakat részesítik előnyben.

hirdetés

Jelmagyarázat

line_piros– Autóforgalomtól mentes, önálló kerékpárút, vagy gyalog- kerékpárút
line_kek– kijelölt útvonal utcákon, utakon

A térkép letölthető a Google Earth, vagy egyéb gps alkalmazásokhoz is, innen. Így akár 3D-s segítséget is kapunk a felkészüléshez.

energiaoldal.hu

Vélemény, hozzászólás?