Emelkedik a szemétszállítás színvonala a szolgáltatás állami kézbe kerülésével

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. megalakulása hozzájárul ahhoz, hogy országosan emelkedjen a hulladékgazdálkodás színvonala, mivel a fejlesztések egységesen, országosan koordináltan valósulnak majd meg – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Makai Martina elmondta: eddig mintegy 140 engedéllyel rendelkező helyi közszolgáltató végezte a szemétgyűjtési és hulladékgazdálkodási feladatot, amelyek egy része veszteséges volt.

kép: mammaroza/indafoto.hu

kép: mammaroza/indafoto.hu

Az április elsejétől működő új holding megalakításával azt szeretné elérni a kormány, hogy országosan nullszaldóssá tegyék a szolgáltatás működtetését – tette hozzá.

hirdetés

A lakosok semmit nem érezhetnek meg a változásból, a havi vagy negyedéves díj  ugyanaz marad, egyedül a számlaszám és a számlázó neve módosul – mondta.

A holding feladata, hogy biztosítsa a közszolgáltatást, beszedje a díjakat és megmérettesse a közszolgáltatókat, hogy megfelelően látják-e el a feladatukat – számolt be a helyettes államtitkár.

energiaoldal.hu – MTI

Vélemény, hozzászólás?