Fél perc alatt nyomtatott smink (videó)

Egy friss brit felmérés szerint a nők átlagosan napi 28 percet töltenek sminkeléssel. Ezt az időtartamot csökkentené drasztikusan az életmód-termékekre specializálódott svéd Foreo szépségipart és 3D nyomtatást kombináló MODA technológiájával, a „világ első digitális sminkművészével.”

A rendszer 3D szkennelés, printelés és egy okostelefonos app összekombinálásával éri el, hogy a sminkelés ne tartson tovább fél percnél.

moda 3d smink nyomtatás

A felhasználó az óhajtott smink kiválasztásával kezdi – ha talál valahol egy tetszetős fotót, rögtön fel is töltheti a MODA alkalmazásra. Bárhonnan, divatmagazinokból, Instagramról és más közösségi hálózatokról, de a MODA gyűjteményéből is válogathat. Az app Bluetoothon keresztül közvetlenül továbbítja a képet a rendszernek.

Maga a gép egy nagy kerek doboz. A felhasználó a kerek résszel szembehelyezkedik, a rendszer részletesen leszkenneli az arcát, valós időben, másodpercenként 90 képkocka tempóban térképezi fel teljes „geometriáját és topológiáját.”

hirdetés

moda 3d smink nyomtatás

Mihelyst elkészült a szkenneléssel, azonnal az arcra nyomtatja a kiválasztott sminket. A gépben 2 ezer szupervékony fúvóka dolgozik. Három rétegből áll össze a teljes smink: alapok felrakása, teljes alapozás, valamint a szem, az arc és az ajkak színes kidolgozása.

A nemzetközi és az amerikai egészségügyi hatóságok által engedélyezett „tintát” különféle allergiákra hajlamos és érzékeny bőrű hölgyek is használhatják.

moda 3d smink nyomtatás

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz a MODA jövője, mennyire válik be, tényleg segít, vagy nevetséges darabként vonul majd a technológiatörténeti múzeumba. Az árról sincs még infó a Foreo honlapján.

forrás: freedee.blog.hu

Vélemény, hozzászólás?