Föld napja – tízezer köbméter szeméttel kevesebb

Közintézmények, civil szervezetek, iskolák dolgozói és tanulói, valamint önkéntesek összesen csaknem 53 ezer fős tábora ezer kijelölt helyszínen több mint tízezer köbméter szemetet gyűjtött össze a Föld napján a Magyar Közút Nonprofit Zrt. felhívására.

fotó: kornye.hu

A Magyar Közút vasárnapi országos akcióján az ország 19 megyéjében mintegy harmincezer kilométernyi útszakaszon gyűjtötték a résztvevők az utak mentén elszórt, ottfelejtett hulladékot.

A legtöbb aktivistát Pest, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyék adták. A Magyar Közút nemcsak az összegyűlt hulladék elszállításáról gondoskodott, hanem a hulladékgyűjtéshez szükséges láthatósági mellényt,védőkesztyűt és szemeteszsákot is biztosította.

hirdetés

A vállalat a felügyelete alá tartozó harmincezer kilométeres közúthálózaton évente mintegy százezer köbméter szemetet gyűjt össze, ez egy kisebb megyeszékhely éves kommunális hulladékának megfelelő mennyiség.

Az eddigi szemétgyűjtési akciók sikerét bizonyítja, hogy 320 ezer önkéntes nyolc alkalommal országszerte több mint ötvenezer köbméternyi szemetet szedett össze.

A társaság szemétszedési akciója az ország egyik legtöbb önkéntesét megmozgató környezetvédelmi esemény – közölte az MTI-vel a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek
Autómentes ökováros épül a kínai Csengtu mellett

Nagy ökováros épül a közép-kínai Csengtu város közvetlen szomszédságában - az energiatakarékos, alacsony károsanyag-kibocsátású város a tervek szerint akár teljesen Elolvasom

Világújdonság: 95%-os e-hulladék hasznosítás Fehérvárcsurgón

Hulladékhasznosítót épített az Alcufer Kft. a Fejér megyei Fehérvárcsurgón, amelynek segítségével a roncsautók és elektronikai hulladékok újrahasznosítása már 95 százalékban Elolvasom

Új divat: a karácsonyfa kint marad!

Környezetvédő akcióként is alkalmazhatnánk a finnországi karácsony szokását: nincs fakivágás, helyette az erdő vagy a kert fenyőinek feldíszítése zajlik északon ilyenkor, Elolvasom

Szemétből készült hangszereken játszik egy zenekar (videó)

Újrahasznosított szemétből készült hangszereken játszik egy paraguayi zenekar, amelynek egyedülálló történetét egy hamarosan debütáló dokumentumfilmből ismerheti meg a nagyközönség. A Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?