Folteltávolítás szódával?

Sok csodát művelhetünk a varázslatos szódabikarbóna erejével, de most nem őt, hanem unokatestvérét, a mosószódát hívtuk segítségül. Mindent visz! Tényleg.

Milyen serpenyő?

Ez most épp egy palacsintasütő, de másik két serpenyőt is ugyanezzel a módszerrel varázsoltam ujjá.

A képen jól látszik, hogy melyik ez felület (erre tudom biztosan, hogy működik, de persze máson is kipróbálhatod). Teflon lenne?

olajfoltos serpenyő tisztítása mosószódávalMilyen szennyeződés?

Ezek szerintem kis olajfoltok, amik valahogy a használat során ráégnek a cuccra. Sima mosószerrel nem jött le és már-már azt hittem, bele van égve, de aztán gondoltam egyet és kipróbáltam a mosószódát. És milyen jól tettem. 🙂
Nem lesz karcos?

Nem bizony. A mosószóda egyáltalán nem karcol, ellenben brutál módon felszippantja a kis foltokat.

mosószódázás keféléssel serpenyő tisztításÉn még az imádott szupermókuskefémet (IKEA – konyhai kefe) is elővettem és azzal is rásegítettem. Enélkül is tökéletesen leszedhető egy sima szivaccsal is, de komolyan mondom, egy ilyennek minden mókus háztartásában kellene, hogy legyen. Amióta ismerem, nem tudok élni nélküle.

hirdetés

Pohármosónak vettem, de közben kiderült, hogy millió dologra tökéletes még: pl. mosogatásnál az edények, serpenyők tisztításához (már rég nem szivacsot használok) és olyan műanyag sörtéi vannak, ami még soha nem okozott kárt egy konyhai eszközömben sem. Szóval próbáld ki te is bátran!

Így csináld!

1. Nedvesítsd be a serpenyőt.

2. Szórj mosószódát a felületre. (Én a CBA zsiráfos mosószódáját használom, messze a legerősebb, amivel eddig találkoztam – igen, égeti a kezed kicsit használat közben, de akár kesztyűt is húzhatsz, ha zavar.)

3. Kicsit dörzsöld meg a felületet és oszlasd el a szódát, hogy mindenhová jusson (közben nagyrészt feloldódik a vízben és egy krémes massza lesz belőle).

mosószóda massza tisztítás házilag4. Hagyd hatni pár percig és öblítsd le.

Ezen a képen jól látszik, ahogy a szóda megette a kis mocskokat. 🙂

mosószóda olajfoltra, házi praktikákA szódázás után én még át szoktam mosni rendes mosószerrel is és alaposan leöblítem többször.

Ennyi! És ilyen lett:

olajfoltos serpenyőtisztítás házi praktikák, diyforrás: sporolok.blog.hu