„Gyönyörű” hotel óriási betoncsövekből (videó)

Keletközép-Kína Henan tartományában egy élelmes „szállodatulajdonos” feldarabolt néhány hatalmas újrahasznosított  betoncsövet és 15 darab önálló „lakosztályt” épített belőle. Mindegyik szoba kétszemélyes, egy dupla ággyal és légkondicionálóval felszerelt. A kilátás nem túl érdekes a környéken, éppen ezért graffitikkel dekorálták ki a csövek külső oldalát.

Csak remélni lehet, hogy nem maradt semmi a csövek belső falán, ami a bentlakó szállóvendégeket emlékeztetné, hogy mire is használták korábban ezeket. A tulajdonos szeretné, ha olyan turisták látogatnák a szállodát, akiknek elege van már a nagyvárosi nyüzsgéséből, a zajból.

Kínai hotel betoncsövekbőlEgy biztos, itt valóban nem hallani, hogy mit csinálnak a szomszéd szobában a vendégek. A hotel egyre népszerűbb a környéken túrázó vidéki kínaiak körében.

Kínai hotel betoncsövekbőlA földre helyezett klímák (kvázi földhő) kellemes belső atmoszférát teremtenek, a csövek mellé esztétikusan odatámasztott kövek pedig – remélhetőleg – hatékonyan akadályozzák meg, hogy az apartmanok elguruljanak bátor vendégeikkel a kínai naplementébe…

hirdetés

Aki ezek után azt gondolja, hogy ilyesmi csak Kínában fordulhat elő, azt megnyugtatjuk, hogy hasonló örömök a szomszédos Ausztriában, az ottensheimi csőhotelben is érhetik. Ennek képeivel búcsúzunk:

Csőhotel Ausztriában

Csőhotel Ausztriában-2

Csőhotel Ausztriában-1forrás: pekingikacsa.blog.hu, energiaoldal.hu