Hetvenöt tonna használt elemet gyűjtöttek össze a magyar diákok

A környezettudatos iskolák és diákok 75 tonna használt elemet gyűjtöttek össze a 2011-2012-es tanévben a PontVelem program keretében, amelyben csaknem 600 oktatási intézmény és 10 ezer tanuló vett részt.

A PontVelem Nonprofit Kft. a környezettudatos gyermeknevelés érdekében indított használtelemgyűjtő versenyt általános iskolák és diákok számára. A részt vevő tanulók a tanév ideje alatt az összegyűjtött használt elemek mennyiségétől függően pontokat kaptak, amelyekből egyéni és közösségi ajándékokat vásárolhattak. Így a verseny ideje alatt 2000 diák kapott különféle tárgy- és élmény ajándékot, a legtöbb elemet gyűjtő hat diák pedig a szünidőben angol nyelvű kalandtáborban vehet részt.

hirdetés

kép: pontvelem.hu

Az iskolák közötti versenyben a 10 nyertes iskola között összesen 800 ezer forintot osztottak ki. A gyűjtés kezdeményezői díjazták azt az 5-5 iskolát, ahol a programba regisztrált gyerekek aránya a legmagasabb és ahol a begyűjtött használt elemek súlya egy diákra vetítve a legnagyobb. Emellett megjutalmazták az 5 legtöbbet gyűjtő intézmény kapcsolattartó tanárát is – közölték a szervezők az MTI-vel.

A legfogékonyabb korosztályt, a 6-15 éves diákokat megszólító program célja környezetünk megkímélése a használtelem-hulladék káros hatásaitól. A kezdeményezésnek köszönhetően az iskoláskorú gyermekek mellett a szülők és a családtagok is jobban odafigyelnek környezetük megóvására.