Hoppá! Kicsírázik a kávéspoharam

Egy amerikai székhelyű vállalat vetőmagokkal teletűzdelt kávéspoharat fejlesztett, amelyből a hagyományos felhasználás után új élet sarjadhat. Csak az USA lakosai évente 146 milliárd hulladékpoharat termelnek.

Reduce. Reuse. Grow. Ez a neve annak a tengerentúli cégnek, amely saját állítása szerint megalkotta „minden idők létező legökobarátabb kávéspoharát”. A társaság a találmánnyal bevallottan az USA évente keletkező 146 milliárd „hulladékpoharának” mennyiségét óhajtja megkurtítani.

hirdetés

Csírázó kávéspohárEhhez annyi szükséges, hogy miután a fogyasztó felhörpintette a folyadékot, a kelléket öt percig vízbe áztatja, majd pedig arra alkalmas talajba ülteti. A pohár ezután hat hónap alatt lebomlik, és időközben a környező növényeket is ellátja létfontosságú tápanyagokkal. A maradék magokból ezután fák cseperednek, és a későbbiekben negyven év alatt egyenként állítólag 1 tonna szén-dioxidot vonnak ki a légkörből – írta a FoodBevra hivatkozva az elelmiszer.hu.

Az amerikai vállalat becslései szerint ugyanakkor a növények csitri pohárkorukban, több mint öt év alatt csupán 35 gramm szén-dioxidot állítanak elő.  A Kickstarter nevű, közösségi finanszírozást lehetővé tevő oldalon a Reduce. Reuse. Grow. 10 000 dolláros célját már elérte. A támogatók fejenként átlagosan 52 dollárt és 50 centet kötöttek le a nemes kezdeményezésre.

forrás: greenfo.hu

Vélemény, hozzászólás?