Időutazás két keréken – Tweed Kerékpáros Felvonulás szombaton

Évente négy alkalommal tekernek vissza az időben az angol tweed életérzés és a vidéki vintage hangulat kedvelői. De megelevenítik a századeleji flapperek és a gangszterek különleges korszakát is.

A legközelebbi, szombati belvárosi felvonuláshoz bárki csatlakozhat korabeli öltözékben.

Tweed Run Budapest

Legyél kemény kalapos dandy, mint Gatsby, rojtos-flitteres ruhába csillogó lázadó nő, tweed zakóba, káró mintás zokniba és göttmann sapkába öltözött világfi, vagy finom, vidéki jegyeket viselő vintage hölgy. A bajuszt, pipát otthon ne felejtsd! – mondják a szervezők.

hirdetés

Tweed Run Budapest

Tweed Run történelem
A Tweed Run hagyománya egészen az 1990-es évekig nyúlik vissza, amikor Jack Thurston megalapította a Tweed Cyclist Club-ot, melynek találkozóin vintage öltözékekben tekertek a résztvevők. Az első „igazi” Tweed Run-ra 2009-ig kellett várnunk, ebben az évben, január 21-én tartották az első felvonulást hagyományteremtő szándékkal Londonban.

A második eseményen már olyan sok felvonuló vett részt, hogy a további felvonulásokat már limitálták: biztonsági okokból ma már csak 500 fő vehet részt a Tweed Run-on, mely elővételes jegy megvásárlásával lehetséges. Az évente tartott eseményt nagy nevű szponzorok támogatásával tartják meg, a Ralph Lauren divatház „Rugby” vonala például a 2011-es londoni és new york-i felvonulás főtámogatója lett.

A felvonulást azóta világszerte megtartják olyan helyeken is, mint Chicago, Texas, Helsinki, Moszkva, Párizs, Sao Paulo, Tokió, és természetesen Budapest is. Az első hazai Tweed Run felvonulás 2011 májusában volt, melyet Szijjártó Csongor szervezett, megteremtve a hazai Tweed Run hagyományát.Tweed Run BudapestA legközelebbi esemény: 2015. április 11 10:00 óra
Táskarádió Eszpresszó (Bp., Papnövelde utca 8. V. kerület)További részletek: facebook.com/tweedrunbudapesttweedrunkerekezes.blogspot.com

energiaoldal.hu

Vélemény, hozzászólás?