Így dobj ki kevesebb élelmiszert! – zseniális videók

Legkedvesebb grafikusom, aki a könyveimet is illusztrálja, Széll Adri osztott meg egy cikket, amiben ezek a csúcs helyes kis videók vannak. Egyszerű ötlet, de nagyon jó, vicces és informatív.

Gyümölcsöt a hűtőbe?

Nem minden gyümölcsnek jó a gyümölcstartó és nem minden gyümölcs szereti a hideget sem.

sajtreszelés, trükkök, tippek

A banánt és az ananász (nem hiszem, hogy itthon ez valós élethelyzet lenne, de jó tudni), jobb kint tartani. Sőt! A banánt jobb, ha szeparáljuk a többi gyümölcstől, mert ha együtt vannak, akkor gyorsítja azok érési, romlási folyamatát.

És akkor a helyes kis videó:

És ha nagyon csírázik a krumpli?

Ne tegyük a hűtőbe, mert az nem olyan jó neki. Menjen inkább valami sötét, hűvös helyre.

Csoffadt saláta?

Tegyünk a tetejére egy kis darab papírtörlőt mielőtt betennék a hűtőbe, ez segít. Plusz egy tipp: ne borítsuk rá a salátára a teljes öntetet, mert akkor nem tudjuk jól eltenni a maradékot. Külön öntet, külön sali kis papírtörlővel=kevesebb élelmiszerhulladék. Mondjuk én inkább egy zárható dobozba tenném, mintsem fóliával fedném le.

hirdetés

Fottyadt sárgarépa?

Mi lehet a sárgarépa örök fiatalságának a titka? A válasz meglepően egyszerű: egy pohár víz. Vágjátok le a répa/répák két végét és egy pohár vízben tegyétek a hűtőbe. Ez a megoldás nekem is új, de örülök, hogy rátaláltam,  komoly nyúlcsalád vagyunk kérem.

Szikkadt kenyér?

Ó, hát mióta mondom, hogy fagyasszuk le! A videó is ezt reklámozza.

Megkeményedett sajt?

Ilyen is van persze. Szegény kicsit pont ott maradt a polcon hátul és kiszáradt. De nincs vész, ezt még simán le lehet reszelni és beküldeni, na hova is, na hova? A fagyasztóba, naná! Pizza, melegszendvics  tetejére, tökéletes lesz.

Készen vagyok attól, ahogy  a kis sajtdarabka a reszelésnél nyögdécsel,  zseniális!

Forrás: okoanyu.blog.huhomemadebyyou.co.uk