Így tartsa távol konyhájától a baktériumokat!
Tudta, hogy a leginkább konyhája teheti beteggé? Ott található ugyanis a legtöbb baktérium. Ez azonban elkerülhető a megfelelő tisztítással, főzés előtt, közben és utána – gyűjtött össze néhány tippet a Fox News.
Hogyha a szivacsot koszosnak találja, de még nem akarja lecserélni, dobja be a mosogatógépbe tisztítás céljából, vagy egyszerűen áztassa fehérítőszert tartalmazó melegvízbe. Használjon különböző célokra más szivacsot, így elkerülhető a kereszt-szennyeződés. Amikor pedig már kopott, dobja ki!
A vágódeszkán különböző élelmiszerek, alapanyagok fordulnak meg. Nyers hús felvagdalása után mossa el, különben szalmonella fertőzést kaphat. Három nap után dobja ki az ételmaradékot.
A fagyasztott ételeket ne olvassza forró víz segítségével, majd hagyja a pulton, mert az a baktériumok elszaporodását okozza. Ehelyett a fagyasztott ételt tegye a hűtőbe egy nappal azelőtt, hogy el szeretné készíteni, így szép fokozatosan olvad ki.
OrientPress Hírügynökség